ZLATA VRIJEDAN BIT ĆE OPG JEDAN!

 

 

Tko će ove godine biti zlata vrijedan?

Projekt "Zlata vrijedan" - izbor najboljih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva u Hrvatskoj sedmu godinu zaredom provode Ministarstvo poljoprivrede i Večernji list, uz podršku Hrvatske radio televizije i Hrvatske zajednice županija. U izbor su ušla 24 obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Da se podsjetimo!

2019. godine biralo se između 68 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, u uži izbor je ušlo 24 gospodarstva. Prva dva mjesta osvojili završeni studenti VGUK! O tome smo pisali, na što se možete podsjetiti na linku: 

https://vguk.hr/hr/660/OPG-ovi+završenih+studenata+VGUK+najbolji+u+Hrvatskoj%21.

Prvo mjesto je osvojio OPG Mirko Bačani iz Rumenjaka (Koprivničko-križevačka županija), gospodarstvu na kojem živi i radi Dejan Bačani koji je na VGUK, kao izvanredni student, završio preddiplomski studij Poljoprivreda, usmjerenje Zootehnika, a sestra Lorena je trenutno pred završetkom istog studija i usmjerenja.

Drugo mjesto je osvojio OPG Danijel Horvatić iz Stare Kapele (Zagrebačka županija). Danijel je također na VGUK, kao izvanredni student, završio preddiplomski studij Poljoprivreda, usmjerenje Zootehnika.

TKO ĆE U 2020. BITI ZLATA VRIJEDAN?

Objavljene su 24 priče, od kojih su tri predstavljene kao „mlade nade“. Zanimljivo je bilo pratiti i čitati o tim gospodarstvima i uočiti da su na pojedinim nositelji ili članovi gospodarstava naši sadašnji ili bivši studenti.

31. srpnja 2020 predstavljen je OPG Miroslav Hubzin iz Čabraja (Koprivničko-križevačka županija) pod naslovom:  Kći Martina ima plan, štalu u kojoj bi krave bile slobodne, imale bi i pašnjak, a oni puno bolju mehanizaciju  (https://www.vecernji.hr/biznis/kci-martina-ima-plan-stalu-u-kojoj-bi-krave-bile-slobodne-imale-bi-i-pasnjak-a-oni-puno-bolju-mehanizaciju-1420892). Martina Hubzin je studentica preddiplomskog stručnog studija Poljoprivreda, usmjerenja Zootehnika na VGUK. Studira u statusu izvanrednog studenta i pred završetkom je studija.

18. kolovoza 2020. predstavljen je OPG Ivan Borović iz Svetog Jurja u Trnju (Međimurska županija) pod naslovom: Ivan želi postati naš najveći proizvođač eko lješnjaka (https://www.vecernji.hr/biznis/ivan-zeli-postati-nas-najveci-proizvodac-eko-ljesnjaka-1424736). Ivan je student preddiplomskog stručnog studija Poljoprivreda, usmjerenja Menadžment u poljoprivredi na VGUK. Studira u statusu izvanrednog studenta i upisuje treću godinu studija.

12. kolovoza 2020. objavljena je priča o OPG Martina Kolačević iz Kalinovače (Ličko-senjska županija) pod naslovom: Od vlastitog rada može se živjeti i na selu, čak i u Lici, https://www.vecernji.hr/biznis/od-vlastitog-rada-moze-se-zivjeti-i-na-selu-cak-i-u-lici-1423450. U tekstu piše da je Martina (djevojačko prezime Faltak) završila Agronomski fakultet u Zagrebu, ali mi dobro znamo da je prije toga završila kod nas. I to je bila jedna od dvije studentice koji su gotovo istovremeno diplomirale kao prve diplomantice koje studiraju prema Bolonjskom procesu i to kao redoviti student na preddiplomskom stručnom studiju Poljoprivreda, usmjerenje Zootehnika.

19. kolovoza 2020. predstavljen je OPG Damir Orenda iz Male Črešnjevice (Virovitičko-podravska županija).
Damir je na VGUK završio preddiplomski stručni studij Poljoprivreda, usmjerenje Bilinogojstvo. Sve o ovom predstavljanju možete pročitati na: https://www.vecernji.hr/biznis/studij-agronomije-upisao-izvanredno-jer-se-najvise-nauci-na-polju-1425020.

Podržimo glasanjem naše sadašnje i bivše studente u izboru za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo!

KAKO?

Pošaljite SMS s kodom pripadajućeg OPG-a, svoje ime i prezime (vas koji glasate) te adresu na broj 60085. Npr. Ako želite glasati za OPG pod brojem 5, pošaljite SMS poruku sadržaja: OPG05, Marko Marković, Zagrebačka 123, Zagreb.

Glasati možete do 13.9. 2020. godine.


Cijena poruke iznosi 2,40 kuna (s uključenim PDV-om).

 

Popis nominiranih po županijama:

OPG Martina Kolačević – Ličko – senjska OPG04

OPG Miroslav Hubzin – Koprivničko-križevačka OPG17

Popis nominiranih Mladih nada:

OPG Ivan Borović – Međimurska OPG22

OPG Damir Orenda – Virovitičko-podravska OPG23

 

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/biznis/glasajte-za-najbolji-opg-1425639 – www.vecernji.hr

 

dr. sc. Marcela Andreata-Koren,

pročelnica Odjela za preddipl. stručni studij

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.