ODRŽIVA I EKOLOŠKA GOVEDARSKA PROIZVODNJA MESA I MLIJEKA (273341)
Nositelj kolegija
Opis kolegija
Na predmetu Održiva i ekološka govedarska proizvodnja mesa i mlijeka studenti će se upoznati sa principima ekološke proizvodnje mesa i mlijeka. Upoznati će zakonsku regulativu u proizvodnji te mogućnosti primjene u RH.
Vrsta kolegija
- Stručni diplomski studij Poljoprivreda / Održiva i ekološka poljoprivreda (Izborni kolegij, 2. semestar, 1. godina)
ECTS: 4.00
Sati nastave: 40
Predavanja: 20
Vježbe u praktikumu: 10
Seminar: 10
Opće kompetencije
Studenti će stječi znanja i vještine potrebne za samostalno vođenje ekološke proizvodnje mesa, mlijeka i mliječnih proizvoda.
Ishodi učenja i način provjere
Ishod učenja |
---|
1.Procijeniti prikladnost pasmina goveda za adekvatnu ekološku govedarsku proizvodnju mlijeka i /ili mesa |
2. Upotrijebiti potrebna znanja u ekološkoj govedarskoj proizvodnji mlijeka i / ili mesa |
3. Predvidjeti probleme u ekološkoj govedarskoj proizvodnji |
4. Razviti sposobnosti organizacije efikasne ekološke govedarske proizvodnje mesa |
5. Preporučiti adekvatne uzgojne metode u proizvodnji |
6. Prezentirati vještine uspješnog poljoprivrednog poduzetnika |
Obvezna literatura
- Čuklić, D. (2020): Održiva i ekološka govedarske proizvodnja mlijeka i mesa. Interna skripta. VUK
Preporučena literatura
- Uremović, Z. (2008): Ekološko stočarstvo, Agronomski fakultet Zagreb
- Senčić, Đ., Antunović, Z. (2003): Ekološko stočarstvo, Katava, Osijek