ODRŽIVA I EKOLOŠKA GOVEDARSKA PROIZVODNJA MESA I MLIJEKA (273341)

Nositelj kolegija

Opis kolegija

Na predmetu Održiva i ekološka govedarska proizvodnja mesa i mlijeka studenti će se upoznati sa principima ekološke proizvodnje mesa i mlijeka. Upoznati će zakonsku regulativu u proizvodnji te mogućnosti primjene u RH.

Vrsta kolegija

ECTS: 4.00

Opće kompetencije

Studenti će stječi znanja i vještine potrebne za samostalno vođenje ekološke proizvodnje mesa, mlijeka i mliječnih proizvoda.

Ishodi učenja i način provjere

Ishod učenja
1.Procijeniti prikladnost pasmina goveda za adekvatnu ekološku govedarsku proizvodnju mlijeka i /ili mesa
2. Upotrijebiti potrebna znanja u ekološkoj govedarskoj proizvodnji mlijeka i / ili mesa
3. Predvidjeti probleme u ekološkoj govedarskoj proizvodnji
4. Razviti sposobnosti organizacije efikasne ekološke govedarske proizvodnje mesa
5. Preporučiti adekvatne uzgojne metode u proizvodnji
6. Prezentirati vještine uspješnog poljoprivrednog poduzetnika

Obvezna literatura

  1. Čuklić, D. (2020): Održiva i ekološka govedarske proizvodnja mlijeka i mesa. Interna skripta. VUK

Preporučena literatura

  1. Uremović, Z. (2008): Ekološko stočarstvo, Agronomski fakultet Zagreb
  2. Senčić, Đ., Antunović, Z. (2003): Ekološko stočarstvo, Katava, Osijek

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.