HMELJARSTVO I BOBIČASTO VOĆE (96736)

Nositelj kolegija

Opis kolegija

Na kolegiju se obrađuju sadržaji koji omogućuju studentima samostalno organizirati proizvodnju ili savjetovati o proizvodnji hmelja i bobičastog voća

Vrsta kolegija

ECTS: 4.00

Engleski jezik: R2

E-učenje: R1 (s elementima R2)

Sati nastave: 60
Predavanja: 30
Auditorne vježbe: 20
Seminar: 10

Surealizator

Ishodi učenja i način provjere

Ishod učenja
Argumentirati važnost hmeljarstva i bobičastog voća u ljudskoj potrošnji
Prezentirati građu, funkciju organa i okolišne uvjete uzgoja, te načine razmnožavanja i kategorije sadnog materijala hmelja i bobičastog voća
Prezentirati specifičnosti proizvodnje hmelja i planirati postupak skladištenja i prerade hmelja u hmeljne pripravke
Organizirati podizanje nasada i uzgoj pojedinih vrsta bobičastog voća te odabrati prikladnu agrotehniku
Procijeniti optimalni rok berbe i prikladan sortiment hmelja i različtih vrsta bobičastog voća
Procijeniti kakvoću hmelja sa zadovoljenjem standarda kvalitete i potreba potrošača

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.