KONZERVACIJSKA POLJOPRIVREDA (115627)

Nositelj kolegija

Opis kolegija

Nastavni plan i program omogućuje studentima osnovno razumijevanje i važnost konzervacijske poljoprivredne proizvodnje. Obrađuje se degradacijski procesi tla kao posljedica konvencionalne proizvodnje te biljno uzgojni zahvati koji omogućuju održivo korištenje prirodnih resursa s manjim negativnim utjecajem na okoliš uz veću ekonomsku učinkovitost. U sklopu vježbi utvrđuju se emisija ugljikovog dioksida kod različitih biljno uzgojnih zahvata i izračunava se konzervacija vlage u tlu.

Vrsta kolegija

ECTS: 4.00

Sati nastave: 60
Predavanja: 30
Laboratorijske vježbe: 20
Seminar: 10

Surealizator

Ishodi učenja i način provjere

Ishod učenja
Prezentirati konzervacijsku poljoprivredu, osnovna načela, prednosti i nedostatke
Ocijeniti učinak konzervacijske poljoprivrede na plodnost tla i sigurnost opskrbe hranom
Opisati degradaciju tla i mjere ublažavanja i/ili otklanjanja
Odabrati način korištenja tla i biljno uzgojnih zahvata s manjom emisijom CO2
Utvrditi konzervaciju vlage u tlu

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.