ODRŽIVA I EKOLOŠKA PROIZVODNJA I TEHNOLOGIJA KRME (273349)
Nositelj kolegija
Opis kolegija
Osnovne značajke održivog gospodarenja u proizvodnji krme. Vrste krmnog bilja prikladne za održivo gospodarenje. Održivi i ekološki uzgoj krmiva. Kvaliteta zrnastih ratarskih proizvoda namijenjenih preradi u koncentrirana krmiva. Štetni sastojci u proizvodnom lancu proizvodnje koncentriranih krmiva. Suvremene tehnologije proizvodnje koncentriranih krmiva.
Vrsta kolegija
- Stručni diplomski studij Poljoprivreda / Održiva i ekološka poljoprivreda (Izborni kolegij, 3. semestar, 2. godina)
Opće kompetencije
Samostalno organizirati proizvodnju kvalitetne krme na održiv i/ili ekološki način te primijeniti suvremene postupke u skladištenju i doradi krme.
Ishodi učenja i način provjere
Ishod učenja |
---|
Prezentirati osnovne mjere i materijale potrebne za održivu i ekološku proizvodnju krmiva |
Planirati agrotehničke mjere određene krmne kulture i/ili na travnjacima i načine korištenja krmnog bilja, prema pravilima održive i/ili ekološke proizvodnje |
Procijeniti ispravnosti proizvodnje i spremanja krmnog bilja i trava na određenom gospodarstvu |
Predvidjeti razinu bioloških i kemijskih rizika u sirovinama za proizvodnju koncentrirane stočne hrane |
Integrirati postojeća tehnička rješenja u tehnološku liniju koja zadovoljava konkretne tehnološke zahtjeve |