ODRŽIVI I EKOLOŠKI PRISTUP U OVČARSTVU I KOZARSTVU (154322)

Nositelj kolegija

Opis kolegija

Cilj predmeta je sposobiti studente za samostalno organiziranje ovčarske i kozarske proizvodnje uz zadovoljavanje načela u održivoj i ekološkoj proizvodnji.

Vrsta kolegija

ECTS: 6.00

Ishodi učenja i način provjere

Ishod učenja
Razlikovati pasmine ovaca i koza, najvažnija svojstva i upotrebu u održivoj i ekološkoj proizvodnji.
Objasniti mjere dobrobiti u ekološkom uzgoju i iskorištavanju ovaca i koza.
Dati primjer odgovarajućeg načina provođenja selekcije i reprodukcije.
Izdvojiti uzgojno tehnološke postupke koji su preduvjet pokretanja održivoga/ekološkoga ovčarstva i kozarstva na gospodarstvima.
Razlikovati metode uzgoja u proizvodnji mesa, mlijeka i/ili vune.
Planirati preventivnu i kurativnu zdravstvenu zaštitu.
Rangirati po kakvoći proizvode
Predložiti odgovarajući način uzgoja ovaca/koza.
Izraditi plan hranidbe ovaca/koza po kategorijama.
Kreirati smjernice za učinkovitu održivu i/ili ekološku ovčarsku/kozarsku proizvodnju na primjeru iz prakse.
Sudjelovati u radu tima i moći prezentirati postignute rezultate.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.