Na Učilištu održana obuka za upravljanje Parrot Bluegrass Fields dronom

 

 

Dana 28.05.2020. u prostorijama Visokoga gospodarskog učilišta održana je obuka za upravljanje Parrot Bluegrass Fields dronom čija je namjena snimanje zemljišta iz zraka te detekcija anomalija kod usjeva kako bi se kasnije racionalizirala potrošnja zaštitnih sredstava, gnojiva i ostalog repromaterijala korištenog u poljoprivredi.

Voditelj obuke je bio Nenad Smolčak, vlasnik tvrtke Geomatika Smolčak d.o.o. koji je u svojem predavanju prisutnima predstavio mogućnosti Parrot Bluegrass Fields drona i aplikacije Pix4D Fields koja služi za obradu podataka s drona, upoznao nas je sa zakonima i propisima vezanim uz upravljanje dronovima te na kraju demonstrirao snimanje usjeva na pokusnom polju Učilišta.

Nastavno na obuku, 03.06.2020. dronom koji je Učilište nabavilo odrađen je testni let na kojem smo primijenili znanja stečena na obuci.

Kako je sve proteklo možete pogledati u videu.

 

Andreas Mađerić, ing. rač.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.