Visoko gospodarsko učilište u Križevcima u Mljekarskom listu (04 - 2020.)

 

"Ako se možete zamisliti u okruženju biljaka i/ili životinja, njihovoj proizvodnji i/ili menadžmentu u poljoprivredi, upišite studij poljoprivrede. Možete li zamisliti da će se potrebe za zdravom i kvalitetnom hranom smanjiti? Sigurno ne! Tržište hrane i poljoprivrednih proizvoda u stalnom je porastu u cijelom svijetu, pri čemu naročito raste potražnja za domaćim i lokalnim proizvodima. Znate li da su u velikom broju industrijskih proizvoda upravo poljoprivredne sirovine? Znate li da se u proizvodnji energije sve više koriste sirovine iz poljoprivredne proizvodnje? Znate li da se sve više traže prirodni lijekovi ili ljekovite biljke koje su poljoprivredni proizvodi? Znate li da se na studiju poljoprivrede može naučiti kako proizvesti ukrasne biljke, urediti okućnicu, proizvesti voće, povrće, hrana za životinje, ali i vino, mlijeko, sir i dr.? Znate li da se na studiju poljoprivrede uči kako osmisliti različite poljoprivredne proizvode spremne za tržište, plasirati ih u razne krajeve, kako poslovati u skladu s održivim razvojem i brigom za okoliš, kako probuditi život u ruralnim sredinama, osmisliti turističku ponudu, uvesti inovacije, odgovorno poslovati u poljoprivredi, kako ostvariti dobit... 

Ne dopustite da površine vaših roditelja i djedova ostaju prazne, pridružite se skupini poljoprivrednicima - poduzetnicima koji žive poljoprivredu i obogaćuju ruralni prostor. U poljoprivredi ima mjesta za vas!" 

Cijeli tekst možete preuzeti u PDF obliku. 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.