VISOKO GOSPODARSKO UČILIŠTE U KRIŽEVCIMA

Učilište s najdužom tradicijom obrazovanja u poljoprivredi

UPISI 2020/2021. - JESENSKI ROK

Imamo slobodnih mjesta u jesenskom roku!

 

Preddiplomski Stručni studij Poljoprivreda - detaljne informacije vidi pod Natječaj

Pravo prijave imaju:

 1. Kandidati s položenom državnom maturom koji se prijavljuju preko NISpVU
   - obavezni predmeti osnovne razine: hrvatski jezik 20%, matematika 20% i strani jezik 20% - čine maksimalno 60% od ukupno mogućeg broja bodova
   - opći uspjeh - čini maksimalno 40% od ukupno mogućeg broja bodova
 2. Kandidati bez položene državne mature sa završenom četverogodišnjom srednjom školom i položenim završnim ispitom, koji se mogu prijaviti i ostvariti pravo upisa preko NISpVU, ostvaruju maksimalno 40% (opći uspjeh) od ukupno mogućeg broja bodova
 3. Kandidati koji su položili državnu maturu, a nisu se prijavili preko NISpVU
 4. Kandidati sa završenom četverogodišnjom srednjom školom (sukladno članku 82. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi) koji nemaju položenu državnu maturu ostvaruju maksimalno 40% (opći uspjeh) od ukupno mogućeg broja bodova.

Kandidati pod 3) i 4) ispunjavaju Prijavni list koji šalju na e-mail referada@vguk.hr ili osobno dostavljaju u studentsku referadu.

Prijave

Kandidati se prijavljuju na studijski program preko Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta (NISpVU) na adresi www.postani-student.hr ili putem Studentske referade VGUK.

 • za ljetni rok do 20. srpnja 2020. do 14:59 sati
 • za jesenski rok do 17. rujna 2020. do 14:59 sati
 • treći upisni rok 23. i 24. rujna 2020.

Za prijavu u studentskoj referadi su potrebni dokumenti (vidi Natječaj). Dokumenti koji prilikom prijave nisu dostupni mogu se dostaviti naknadno.

Upisi


Lista uspješnosti kandidata bit će objavljena za ljetni upisni rok na oglasnoj ploči VGUK i na mrežnim stranicama Učilišta (www.vguk.hr) 20. srpnja iza 16.00 sati, za jesenski upisni rok 17. rujna 2020. iza 16,00 sati i za treći upisni rok 24. rujna 2020 iza 16.00 sati.


Rokovi upisa

 • ljetni upisni rok: od 21. do 24. srpnja 2020.
 • jesenski upisni rok: 18. i 21. rujna 2020.
 • treći upisni rok: 25. rujna 2019.

Specijalistički diplomski stručni studiji – detaljne informacije vidi pod Natječaj

 1. Poljoprivreda – Održiva i ekološka poljoprivreda
 2. Menadžment u poljoprivredi

Pravo prijave imaju kandidati koji su:

 • završili trogodišnji preddiplomski stručni studij u VGUK (180 ECTS bodova),
 • završili dvogodišnje stručne studije i razlikovnu godinu preddiplomski stručnog studija u VGUK u trajanju od dva semestra i stekli time dodatnih 60 ECTS bodova,
 • završili drugi odgovarajući trogodišnji studij (180 ECTS bodova) na srodnim visokoobrazovnim institucijama (istovrsni studijski programi). Od pristupnika koji nije završio odgovarajući studij (neistovrsni studijski program) može se tražiti polaganje razlikovnih ispita. Prijedlog razlikovnih ispita utvrđuje Povjerenstvo za nastavna pitanja. Konačnu odluku o razlikovnim ispitima i upisu donosi Stručno vijeće Učilišta. Razlikovne ispite potrebno je položiti tijekom prve godine studija, najkasnije do upisa u 3. semestar.

1. REDOVITI STUDENTI

Kandidati za Specijalistički diplomski stručni studij Poljoprivreda smjer Održiva i ekološka poljoprivreda redoviti studenti prijavljuju se putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava na diplomske studije (NISpDS) na adresi www.diplomski.studij.hr., ili putem Studentske referade, od 1. srpnja 2020. do zaključno 30. rujna 2020. u 12,00 sati.

Kandidati koji se prijavljuju putem Studentske referade uz ispunjeni Prijavni list (obrazac koji se preuzima u studentskoj referadi ili na mrežnoj stranici VGUK prilažu preslike potrebnih dokumenata ako ih predaju osobno ili preporučenom pošiljkom, ili uz skeniranu dokumentaciju iz Natječaja na e-mail referada@vguk.hr).

2. IZVANREDNI STUDENTI

Prijave za izvanredne studente specijalističkih diplomskih stručnih studija Poljoprivreda – Održiva i ekološka poljoprivreda i Menadžment u poljoprivredi u akad. god. 2020/2021.  primaju se od objave natječaja do zaključno 30. rujna 2020.

Prijave se podnose na obrascu Prijavnog lista, koji se preuzima u Studentskoj referadi ili na mrežnim stranicama VGUK te se uz preslike dokumenata predaju osobno u Studentskoj referadi ili preporučenom pošiljkom, ili uz skeniranu dokumentaciju iz Natječaja na e-mail referada@vguk.hr).

Za prijavu u Studentskoj referadi potrebni su sljedeći dokumenti:

 • Potpisana Prijava (obrazac na mrežnoj stranici Učilišta ili u Studentskoj referadi)
 • Domovnica ili odgovarajući dokument kojim se dokazuje državljanstvo
 • Rodni list
 • Ovjereni prijepis ocjena, indeks ili ovjerenu presliku indeksa preddiplomskog studija
 • Dokaz o znanju jednog svjetskog jezika (potvrda o znanju jezika B 1 razine ili položen ispit iz jednog svjetskog jezika tijekom visokoškolskog obrazovanja).

Pravo upisa stječu kandidati prema listi uspješnosti koja se utvrđuje prema prosjeku ocjena na prethodnom studiju.

Lista uspješnosti kandidata bit će objavljena na oglasnoj ploči VGUK i na mrežnim stranicama Učilišta  (www.vguk.hr) 2. listopada 2020. do 15,00 sati, a upisi će biti 5. do  7. listopada 2020. (prema rasporedu na mrežnoj stranici).  

U slučaju da nakon završenih upisa ostane slobodnih mjesta, VGUK zadržava pravo provođenja drugog upisnog roka. Prijave za drugi upisni rok primat će se 8. listopada 2020 Objava nove rang liste kandidata za drugi upisni rok je 8. listopada 2020. iza 15.00 sati.

Drugi upisni rok je 9. listopada 2020. (prema rasporedu na mrežnoj stranici).

Kandidati su na upis dužni doći osobno.

Za upis je potrebno:

 • 2 fotografije veličine 4 x 6 cm
 • Osobna iskaznica i OIB
 • Domovnica ili odgovarajući dokument kojim se dokazuje državljanstvo (izvornik na uvid)
 • Rodni list (izvornik na uvid)
 • Ovjereni prijepis ocjena, indeks ili ovjerenu presliku indeksa
 • Diploma trogodišnjeg studija ili potvrda o diplomiranju (izvornik na uvid)
 • Dokaz o znanju jednog svjetskog jezika (potvrda o znanju jezika B 1 razine ili položen ispit iz jednog svjetskog jezika tijekom visokoškolskog obrazovanja).
 • Potvrdu o uplati prve rate školarine (3.300,00 kn)
 • Potvrdu da je izvršena uplata za redovite studente u iznosu od 405,00 kn (375,00 kuna troškovi upisa 30,00 kn obavezno osiguranje studenta) odnosno za izvanredne studente 375,00 kn (samo troškovi upisa) na žiro račun VGUK - HR7523600001101275813 s pozivom na broj (upisati OIB kandidata) s naznakom: troškovi upisa

Sve informacije u vezi s upisom mogu se dobiti u studentskoj referadi, tel. (048) 279-182, i tajništvu VGUK, tel. (048) 279-216, ili na e-mail: referada@vguk.hr

 

Visoko gospodarsko učilište u Križevcima

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.