Završna konferencija projekta „POP-UP RURAL INNOVATIVE HUB“

 

U četvrtak, 12. ožujka 2020. godine, u restoranu Međimurski dvori u Lopatincu održana je završna konferencija projekta POP-UP Ruralni društveno-inovativni hubovi čija je provedba trajala od 19. ožujka 2018. do 18. ožujka 2020. godine.

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici projektnih partnera LAG-a Međimurski doli i bregi, Visokoga gospodarskog učilišta iz Križevaca, Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina te LAG-a Škoji iz Visa, studenti partnerskih visokoškolskih ustanova, predstavnici lokalnih udruga uključenih u projekt te korisnici projekta iz lokalne zajednice.

Nakon pozdravnog govora Sanje Krištofić, predsjednice LAG-a Međimurski doli i bregi, voditelj projekta Ivan Sever predstavio je projekt, njegove aktivnosti i rezultate. Tijekom dvije godine trajanja projekta održano je 10 pop-up ruralnih hubova u lokalnim zajednicama, te je u njegovoj provedbi sudjelovalo 12 predstavnika lokalnih udruga, 31 student i 10 alumnija partnerskih visokoškolskih ustanova. Kroz projekt je pružena mentorska podrška 32 poduzetnička projekta iz lokalnih zajednica.

Studenti Bernard Matijević, Viktor Srpak i Marin Zadravec, zajedno sa svojim profesoricama dr.sc. Sandrom Kantar i dr.sc. Kristinom Svržnjak, od početka su vrlo aktivno uključeni u projekt. U različitim projektnim aktivnostima sudjelovali su i alumni, odnosno sadašnji studenti Specijalističkog diplomskog stručnog studija „Menadžment u poljoprivredi“ u okviru predmeta „Projekti ruralnog razvoja“.

Na završnoj konferenciji  svim uključenima dodijeljeni su certifikati za sudjelovanje u provedbi projekta ruralnih pop-up hubova.

 

Izvješće pripremila:
Dr.sc. Sandra Kantar, prof.v.š.

 

Fotografije su preuzete sa web stranica LAG-a MDIB

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.