TERENSKA NASTAVA U MOSLAVINI

 

Dana 05.03. 2020. studenti usmjerenja Menadžment u poljoprivredi obišli su u okviru programa terenske nastave, zajedno sa svojim profesorima dr.sc. Silvije Jerčinovićem, dr.sc. Sandrom Kantar i dr.sc. Kristinom Svržnjak – prekrasnu  Moslavinu.

Križevački studenti i profesori najprije su posjetili Vimal akademiju – međunarodni centar za razvoj ljudskih potencijala  u Moslavačkoj Slatini( https://vimal.hr/) gdje im se s nekoliko riječi dobrodošlice obratio gradonačelnik Popovače gosp. Josip Mišković,  a zatim domaćin i predstavnik Vimal akademije gosp. mr.sc. Marko Jurakić. Tom prilikom, ukratko su im  predstavljeni programi akademije  za djecu i mlade, holistički program, korporativni program i team building program. Nakon toga, obratio im se načelnik općine Križ gosp. Martin Magdić, te  voditeljica LAG-a „Moslavina“, gđa Anica Lenart koja je prisutnima detaljno predstavila ulogu LAG-a u provedbi LEADER mjere putem Programa ruralnog razvoja,  te ostale aktivnosti LAG-a s ciljem razvoja ruralnog područja i poboljšanja kvalitete života stanovnika.

Uslijedio je radni sastanak u kojem su svi prisutni raspravljali o mogućnostima razvoja ruralnog turizma na području Moslavine, a studenti će na temelju zaključaka i vlastitog istraživanja analizirati i prikazati  aktualno stanje i marketinške potencijale destinacije Moslavina, te predložiti moguća poboljšanja. Na taj način, studenti će sa svojim profesorima aktivno sudjelovati u programu 1. međunarodne znanstveno-stručne konferencije za razvoj ruralnog turizma 2020, pod nazivom „Sa sela o selu“ koja će se održati 20.svibnja 2020. u Popovači.

Nakon sastanka obišli smo reprezentativne turističke subjekte poput starog drvenog  trijema u stilu moslavačke tradicijske drvene arhitekture, vinariju i restoran „August“ sa dugogodišnjom vinskom tradicijom, te ranč catering „Nono“.

Završno druženje s pitanjima, komentarima i planom rada za nadolazeću konferenciju održano je u Vimal akademiji – mjestu gdje u pravom smislu gost postaje domaćin.

Kako nam je bilo, što smo radili i vidjeli možete vidjeti na slikama u prilogu:

 

Izvješće pripremila:

Dr.sc. Sandra Kantar, prof.v.š.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.