IZVJEŠĆE S TERENSKE NASTAVE IZ PREDMETA VOĆARSTVO

 

 

Dana 25.02.2020. redovni i izvanredni studenti III semestra prema izvedbenom studijskom programu na modulu Voćarstvo, smjer Bilinogojstvo, bili su na  terenskoj nastavi i vježbama  izvan Visokog gospodarskog Učilišta u Križevcima.

POLJOPRIVREDNA ZADRUGA ČAKOVEC 

U PZ Čakovec primila nas je tehnologinja ULO hladnjače Dragica Magdalenić, nekadašnja studentica Visokog gospodarskog Učilišta u Križevcima.  Ona je upoznala studente s održivim i ekološkim načinom proizvodnje jabuka, načinom ugovaranja proizvodnje, kooperantskim odnosima, mogućnostima kreditiranja proizvođača različitim inputima, stručnom pomoći tijekom proizvodnje, načinom berbe, preuzimanja i skladištenjem jabuka u ULO hladnjači, cijenama i plasmanom. Studenti su se upoznali s procesom sortiranja i pakiranja, ambalažom i plasmanom jabuka prepoznatljive robne marke „Regina“, kao i kanalima kojima dolazi na tržište (robni centri).  

OPG HAŽIĆ, SVETI MARTIN NA MURI

Nakon PZ Čakovec studenti su posjetili OPG Hažić, gdje su ih vlasnici gospodarstva Radenko i Tatjana Hažić, upoznali s vlastitom tehnologijom proizvodnje jabuka,  grožđa i vina.  Studenti su upoznati i s preradom voća (sokovi, čips..) i skladištenjem voća na gospodarstvu, te stilovima u proizvodnji vina njihove vinske kuće. U predivnom ambijentu „Vinske kuće Hažić) studenti su imali prilike kušati međimurske specijalitete (meso z tiblice), a vlasnica vinarije im je prezentirala sva svoja vina, koja su studenti imali prilike probati uz stručno vođenu degustaciju.

 

Izvješće pripremio:
Dragutin Kamenjak, dipl.ing., v.pred.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.