Posjet Davida Laumonta, operativnog direktora konjičkog centra sa visokoškolske ustanove EPLEFPA de la Lozère u Francuskoj

 

Učilište je posjetio David Laumont, operativni direktor konjičkog centra sa visokoškolske ustanove EPLEFPA de la Lozère u Francuskoj, te je u sklopu posjeta 11.02.2020. održao predavanje za studente i nastavno osoblje Učilišta.

Dana 13.02.2020. posjetio je nekoliko podravskih OPG-ova: OPG Mikulinjak, OPG Imbrišić, OPG Hrženjak i OPG Kišiček, u vlasništvu roditelja Luke Kišičeka, studenta Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima koji je uz kolegu Leona Bogatirova, također studenta VGUK, organizirao sam obilazak.

Posjeti OPG-ovima bili su sadržajno ispunjeni obilaskom samih imanja, degustacijom proizvoda OPG-ova te upitima vezanim uz proizvodnju i cijenu mlijeka i mliječnih proizvoda, situaciju u mljekarstvu i općenito u mliječnoj industriji, EU fondovima, brizi o kravama i teladi itd...

Uz posjet OPG-ovima, obilazak je uključivao i posjet gradu Đurđevcu (obilazak Starog grada i muzeja Grada Đurđevca), Đurđevačkim peskima, Etno kući obitelji Karlovčan (razgledavanje starina, starinskih kuća i oruđa).

Na kraju obilaska, David Laumont je povukao paralelu između Francuske i Hrvatske i zaključio: „U Hrvatskoj ima vrijednih farmera koji posjeduju znanje i vještine vođenja farmi  i proizvodnje mlijeka i koji se, usprkos teškoj situaciji, bore za napredak i bolje sutra“.

 

Izvješće priredili:

Andreas Mađerić i Luka Kišiček

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.