BISKUP BJELOVARSKO-KRIŽEVAČKE BISKUPIJE POSJETIO UČILIŠTE


 

U tjednu od 16. do 20. prosinca biskup Bjelovarsko – križevačke biskupije, mons. dr. Vjekoslav Huzjak, povodom obilježavanja 10. obljetnice Bjelovarsko-križevačke biskupije bio je u kanonskoj vizitaciji križevačkog dekanata.

Posjetio je veliki broj ustanova, među kojima i obrazovne. Izrazio je želju posjetiti Visoko gospodarsko učilište u Križevcima. U pratnji biskupa bio je preč. Stjepan Soviček, dekan Križevačkog dekanata i župnik župe sv. Ane u Križevcima, a primili su ih dekanica dr. sc. Marijana Ivanek-Martinčić, prodekanica dr. sc. Tatjana Jelen, pročelnica odjela za preddiplomski studij dr. sc. Marcela Andreata-Koren i pročelnica Odjela specijalističkih diplomskih stručnih studija dr. sc. Zvjezdana Augustinović.

Dekanica se osvrnula na bogatu povijest Učilišta i predstavila njegovo današnje djelovanje. Biskup Huzjak s velikim je zanimanjem pregledao Pametar, svojevrsni spomenar u koji su se od samog početka rada Kraljevskoga gospodarskog i šumarskog učilišta pa do danas upisali mnogobrojni znameniti posjetitelji, uključujući i crkvene velikodostojnike. Biskup se i sam upisao u Pametar i zaželio uspjeh Učilištu i studentima.


 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.