STUDENTI POMAŽU RAZVIJATI PODUZETNIČKE IDEJE U MEĐIMURJU

 

Studenti Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima Bernard Matijević, Viktor Srpak i Marin Zadravec zajedno sa svojim profesoricama dr.sc. Sandrom Kantar i dr.sc. Kristinom Svržnjak nastavljaju suradnju na projektu „POP-UP RURAL HUBS“ i u 2019. godini.

Mobilni ruralni  hubovi namijenjeni nositeljima razvojnih ideja i inicijativa održani su prema sljedećem rasporedu:

  • od 23. do 24. rujna 2019. u konferencijskoj dvorani Mesapa u Nedelišću i 26. rujna 2019. u Društvenom domu u Vučetincu.
  • 13. studenog 2019. u Turističko informativnom centru u Murskom Središću i 14. studenog 2019. u Kongresnoj dvorani u Svetom Martinu na Muri.

Tom prilikom timovi studenata i stručnjaka pomagali su zainteresiranim nositeljima razvojnih inicijativa i projekata iz lokalne zajednice u pokretanju ili razvoju poduzetničkih ideja.

Prijavom svoje ideje/inicijative/poduzetničkog pothvata prijavljeni su dobili znanje, iskustvo, podršku u razvoju. Prijavitelji su bili predstavnici OPG-ova, poduzetnici, predstavnici udruga i predstavnici turističkih zajednica koji će svoje poduzetničke ideje pretvoriti u stvarnost i doprinijeti razvoju lokalne zajednice i društva općenito. Naši studenti su zajedno sa studentima FOI-ja, profesoricama sa Učilišta i FOI-ja, ACT grupom i LAG-om Međimurski doli i bregi razvijali inicijative i ideje vezane uz poljoprivredu, turizam, jačanje turističke ponude te razvoj kulturno umjetničkih udruga.

Projekt POP-UP Ruralni društveno-inovativni hubovi LAG Međimurski doli i bregi provodi zajedno s ACT Grupom iz Čakovca, Veleučilištem VERN iz Zagreba, Visokim gospodarskim učilištem u Križevcima, Fakultetom organizacije i informatike iz Varaždina te LAG-om Škoji, a financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.194.848,94 kn.

Na slikama (preuzete od LAG-a MDIB) možete vidjeti djelić ugodne radne atmosfere.

 

Izvješće sastavila:
Dr.sc. Sandra Kantar

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.