Započeo je novi Erasmus +  projekt (KA107)

           

U Učilištu je započeo još jedan Erasmus+ projekt koji je prihvatila i odobrila Agencija za mobilnost i programme EU. Naš se projekt vodi pod brojem 2019-1-HR01-KA107-060718, a dodijeljena mu je financijska potpora u iznosu od 75.600,00 EUR kojom će se financirati ukupno 32 mobilnosti (16 odlaznih i 16 dolaznih). Projekt će se provoditi u sljedeće dvije godine, a njime je omogućena suradnja  za Ključnu aktivnost 1 - mobilnost studenata i osoblja između programskih i partnerskih zemalja KA107 (države Zapadnog Balkana). Visoko gospodarsko učilište u Križevcima je korisnik projekta, a partneri na projektu su Sveučilište u Mostaru (BIH) i Sveučilište u Podgorici (Crna Gora).

S ciljem predstavljanja Erasmus+ projekta i njegove implementacije 21. i 22. listopada 2019. u posjetu partnerskim ustanovama boravila je delegacija u sastavu: mr. sc. Renata Husinec, koordinatorica projekta, dr. sc. Tatjana Jelen, prodekanica za nastavu i studente i ECTS koordinatorica te dr. sc. Marcela Andreata-Koren, pročelnica preddiplomskog stručnog studija Poljoprivreda. U delegaciji je bio i francuski profesor iz Toulousa Jean-Luc Sarraute koji već po treći put u sklopu Erasmusa dolazi u našu ustanovu.

Delegacija je najprije boravila na Agronomskom i prehrambeno tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru gdje su im ljubazni i susretljivi domaćini bili dekan prof. dr. sc. Ivan Ostojić, prorektorica za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Sanja Bijakšić te prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Adrijana Filipović. Nakon pozdravnih riječi domaćina u velikom amfiteatru ispunjenom zainteresiranim studentima i nastavnim osobljem, uslijedilo je predstavljanje studijskih programa Učilišta i mogućnosti za mobilnost studenata u svrhu studija ili obavljanja stručne prakse te za mobilnost nastavnog osoblja u svrhu držanja nastave ili osposobljavanja. Učilište, studijske programe i novi Erasmus+ projekt, predstavile su Renata Husinec Erasmus koordinatorica; prodekanica za nastavu i studente Tatjana Jelen i pročelnica preddiplomskog stručnog studija Marcela Andreata-Koren.

Na Biotehničkom fakultetu u Podgorici boravili smo 22. listopada 2019. Tu su nam domaćini bili predstavnici Biotehničkog fakulteta: prof. dr.sc. Aleksandra Despotović i prof. dr sc. Miomir Jovanović  koji će kao partneri koordinirati projekt. Osim u Podgorici gdje se provode sveučilišni studiji, fakultet organizira primijenjene studijske programme  u Baru i Bijelom Polju koji  će biti posebno zanimljivi križevačkim studentima. Nakon kratkog sastanka obišli smo prostore fakulteta i dobro opremljene laboratorije. Potom je okupljenim studentima i nastavnicima predstavljeno naše Učilište i studijski programi s posebnim naglaskom na organizaciju stručne prakse te novi Erasmus+ projekt. Također smo obišli  i fakultetski vinograd gdje tamošnji studenti stječu praktična znanja iz područja vinogradstva i vinarstva.

Profesor Jean-Luc Sarraute predstavio je na obje ustanove francusku strukturu poljoprivrednog obrazovanja i osnovne karakteristike francuske poljoprivrede.

Posjet fakultetima u Mostaru i u Podgorici bio je veoma koristan i pobudio je zanimanje studenata i nastavnika za dolazak u Križevce. Budući da obje ustanove provode studijske programe prema Bologni  i da postoji  velika podudarnost u programima i u ponudi pojedinačnih modula te dobri uvjeti za stručnu praksu, dogovoreno je da će već u proljetnom semestru doći do prve razmjene naših studenata i  nastavnika s partnerima iz  BiH i Crne Gore.

AGRONOMSKI I PREHRAMBENO TEHNOLOŠKI FAKULTET MOSTAR

NAJAVA: http://aptf.sum.ba/hr/8-naslovnica/2474-predstavljanje-djelokruga-rada-i-studijskih-programa-visokog-gospodarskog-učilišta-u-križevcima.html

ODRŽANO: http://aptf.sum.ba/hr/8-naslovnica/2483-predstavljeno-visoko-gospodarsko-učilišta-u-križevcima-u-sklopu-međunarodne-suradnje.html

BIOTEHNIČKI FAKULTET PODGORICA

ODRŽANO: https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1243/objava/54947-biotehnicki-fakultet-domacin-prve-posjete-tima-erasmus-k107

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.