OPG-OVI ZAVRŠENIH  STUDENATA VGUK
NAJBOLJI U HRVATSKOJ!

 

Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Večernjim listom i Hrvatskom radio televizijom, šestu godinu za redom provodi projekt „Zlata vrijedan“ kojim se promovira hrvatska poljoprivredna proizvodnja kroz uspješne priče naših poljoprivrednika.

Kandidate za izbor najboljeg poljoprivrednika i mladih nada predlažu županije, a najbolje među njima odabire stručni žiri sastavljen od predstavnika Ministarstva poljoprivrede, Večernjeg lista, Hrvatske radio televizije, Hrvatske poljoprivredne komore i Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika. Svaki od finalista predstavljen je u emisiji Dobro jutro Hrvatska kao i  u tiskanim izdanjima Večernjeg lista i na web stranici, a čitatelji su mogli glasovati za svoje favorite.

Finalisti nagrade „Zlata vrijedan“ 2019. godine bili su:

OPG Ivan Katunar, Primorsko-goranska županija
OPG Karlo Šajković, Sisačko-moslavačka županija
OPG Hrvoje Tomurad, Krapinsko-zagorska županija
OPG Božidar Glavaš, Osječko-baranjska županija
OPG Tatjana Hažić, Međimurska županija
OPG Dario Paulišić, Istarska županija
OPG Radoslav Moravec, Varaždinska županija
OPG Ana Knezović, Vukovarsko-srijemska županija
PG Tenagra, Bjelovarsko-bilogorska županija
Obrt Agro Babić, Brodsko-posavska županija
OPG Danijel Horvatić, Zagrebačka županija
OPG Marijana Svetić, Ličko-senjska županija
OPG Denis Bučić, Zadarska županija
OPG Robert Čondić, Požeško-slavonska županija
OPG Mirko Bačani, Koprivničko-križevačka županija
OPG Snježana Mareković, Virovitičko-podravska županija
OPG Mira Zoraja, Splitsko-dalmatinska županija
Obrt Stone, Danijela Blaić, Šibensko-kninska županija
OPG Marko Ficović, Dubrovačko-neretvanska županija
OPG Josipa Jandrlić, Karlovačka županija

U  petak 11. listopada na svečanosti u Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici dodijeljene su nagrade najuspješnijim hrvatskim malim poljoprivrednim proizvođačima.

OPG Mirko Bačani proglašen je za najbolji OPG na području Hrvatske. Gospodarstvo se nalazi u naselju Rumenjaki (općina Sveti Petar Čvrstec, Koprivničko-križevačka županija). Bave se proizvodnjom kravljeg mlijeka.

Dejan Bačani, bacc. ing. agr. završio je na VGUK preddiplomski stručni studij Poljoprivreda, usmjerenje Zootehnika. Nastavio je na diplomski studij stočarstva na Fakultetu za kmetijstvo i biosistemske vede u Mariboru.

Uz Dejana, i sestra Lorena studira na VGUK, druga je godina preddiplomskog stručnog studija Poljoprivreda, usmjerenje Zootehnika.

Lorena, otac Mirko i Dejan Bačani

Lorena, otac Mirko i Dejan Bačani

 

OPG Danijel Horvatić osvojio je drugo mjesto. Ovo se gospodarstvo nalazi u Staroj Kapeli (općina Dubrava, Zagrebačka županija). Bave se također proizvodnjom kravljeg mlijeka.

Danijel Horvatić završio je na VGUK preddiplomski stručni studij Poljoprivreda, usmjerenje Zootehnika.

Danijel Horvatić (u sredini)

 

Skupna fotografija nagrađenih i članova njihovih obitelji

 

 

Izvor fotografija: https://prigorski.hr/zlata-vrijedan-opg-obitelji-bacani-iz-rumenjaka-proglasen-najboljim-u-hrvatskoj/

 

Izvješće sastavila: dr. sc. Marcela Andreata-Koren

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.