MODERN CHALLENGES IN LIFE SCIENCES: CRISPR – PAST, PRESENT AND FUTURE

 

 

U srijedu 25. rujna 2019. prof. dr. MATTHEW R. WILLMAN, direktor Instituta za transformaciju biljaka (CALS Plant Transformation Facility) Sveučilišta Cornell, College of Agriculture and Life Sciences (https://sips.cals.cornell.edu/research/plant-transformation-facility/), održao je predavanje za studente i nastavnike Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima na temu transformacije biljaka genetičkim inženjerstvom: CRISPR – past, present and future. Posjet prof. Willmana Učilištu organiziran je u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u Zagrebu.

Nakon uvodnih pozdravnih riječi dekanice Učilišta i predstavnice američkog Veleposlanstva i predavanja prof. Willmana, razvila se je živa rasprava u kojoj je prof. Willman odgovarao na pitanja studenata i nastavnika o prednostima, ali i mogućim rizicima transformacije biljaka uređivanjem njihova genoma novim alatima i tehnikama, poput CRISPR/Cas9 modifikacije genoma.

 

Mr.sc. Miomir Stojnović

 

Foto galerija:

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.