Upravljanje kvalitetom u lancima opskrbe hranom, posjet vinariji Kostanjevec, OPG Aragović i Beštek, Podravka d.d.

 

Dana 17.07.2019. profesor Benoît Grossiord iz Francuske, Bordeaux Sciences Agro i studentica Lénia Galante iz Portugala, Universidade dos Açores, koji borave na Visokom gospodarskom učilištu u sklopu Erasmus+ programa mobilnosti, u pratnji nastavnika Učilišta Miomira Stojnovića i Dragutina Kamenjaka posjetili su vinariju Kostanjevec u Lukovcu. Enolog Luka Koščak objasnio im je tehnologiju proizvodnje grožđa u njihovim vinogradima, kao  i vina u njihovom podrumu, te im prezentirao tijekom degustacije asortiman vina koji vinarija proizvodi i stavlja na tržište.

Narednog dana, 18.07.2019. profesor Grossiord je u pratnji dr.sc. Dražena Čuklića posjetio i dva obiteljska poljoprivredna gospodarstva u blizini Križevaca koja se bave držanjem muznih krava i proizvodnjom mlijeka - OPG Aragović i OPG Beštek, a posljednjeg dana službenog boravka na Učilištu posjetio je Podravku d.d., našu vodeću tvrtku u prehrambenoj industriji, u pratnji dekanice dr.sc. Marijane Ivanek - Martinčić i pročelnice Odjela za preddiplomski stručni studij dr.sc. Marcele Andreata-Koren.

Profesor Benoit Grossiord voditelj je MSc studijskog programa Upravljanje kvalitetom u lancima opskrbe hranom na Bordeaux Sciences Agro, jednoj od vodećih ustanova visokog obrazovanja u području poljoprivrede u Francuskoj. S obzirom da Učilište priprema novi studijski program u području upravljanja kvalitetom u lancima opskrbe hranom, iskustvo, savjeti i sugestije prof. Grossiorda radnoj skupini koja radi na novom programu su od velike koristi. Prof. Grossiord je u ovom radno intenzivnom tjednu održao i četiri izuzetno zanimljiva i korisna predavanja nastavnicima Učilišta koja su vezana uz sadržaje spomenutog studija i mogućnosti buduće suradnje dvaju učilišta. Teme predavanja bile su:

Presentation of Bordeaux Science Agro and opportunities for students and staff exchange between Bordeaux and Križevci

Quality management systems useful in the food chain industries and Quality management systems and sustainable development

Food Safety in Europe

Education and sustainable development goals

 

 

 

 

Izvješće:

Dragutin Kamenjak

Tatjana Jelen

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.