Svrha sustava osiguravanja i unapređivanja kvalitete VGUK je uspostava načela, kriterija i metoda osiguravanja i unapređivanja kvalitete te definiranje i praćenje pokazatelja kvalitete, poštujući odredbe Zakona o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju i Statuta VGUK te uzimajući u obzir Standarde i smjernice za osiguravanje kvalitete u europskom prostoru visokoga obrazovanja (ESG).

Misija Sustava je promicanje kulture kvalitete unutar VGUK i trajno poboljšanje svih procesa i aktivnosti, a posebice nastavnih, znanstvenih, istraživačkih, administrativnih i upravljačkih, uz puno sudjelovanje svih dionika kvalitete VGUK.

Kultura kvalitete gradi se u svim aspektima djelovanja (nastavnom, znanstveno-istraživačkom, razvojno-stručnom) i kroz sve normativne akte. Sve relevantne informacije su dostupne dionicima unutar VGUK putem službene web stranice VGUK (www.vguk.hr) kao temeljnog oblika informiranja svih dionika o svim djelatnostima i aktivnostima VGUK.

Prijedloge, mišljenja i preporuke za poboljšanja mogu davati svi dionici VGUK putem posebno kreirane e-mail adrese sustav.kvalitete@vguk.hr . Prijedloge zaprimaju i razmatraju članovi Jedinice za kvalitetu i prosljeđuju ih dekanskom kolegiju kako bi se poduzeli preventivni i/ili korektivni postupci kojima će se postići kontinuirano unapređivanje kvalitete na VGUK.

Visoko gospodarsko učilište u Križevcima donosi i kontinuirano revidira niz strateških i drugih dokumenata kojima se regulira sustav osiguravanja i unaprjeđivanja kvalitete sukladno potrebama, posebnostima, misiji i viziji Učilišta.

  1. Strategija razvitka VGUK (2017.- 2022.) 
  2. Politika kvalitete
  3. Pravilnik o unutarnjem sustavu osiguravanja i unapređivanja kvalitete VGUK (2011). Pročišćeni tekst Pravilnika (2016)
  4. Procisceni_tekst_Pravilnika_o_unutarnjem_sustavu_osiguranja_i_unapređivanja_kvalitete_VGUK_(rujan_2016.)
  5. Priručnik za osiguravanje i unapređivanje kvalitete Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima - Revizija (2017)

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.