Veleučilište i HZZ proširili suradnju

Veleučilište u Križevcima i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci potpisali su novi sporazum o suradnji, čime se proširuje dosadašnja, već dugogodišnja, suradnja.

Zaposlenici HZZ-a održavali su već više godina radionice za studente VUK-a u prostorima HZZ-a, a u novije vrijeme ove se radionice održavaju u prostorima VUK-a. Djelatnici VUK-a prisustvuju u prezentacijama HZZ-a o zapošljavanju i predstavljanju mjera aktivne politike zapošljavanja, VUK koristi podatke HZZ-a za analiziranje zapošljivosti i zaposlenosti svojih završenih studenata, upućuje zainteresirane studente na korištenje usluga HZZ-a i CISOK-a i dr.

Ovim sporazumom proširuje se suradnja, a aktivnosti će se provoditi u okviru novoosnovanog Centra za akademsku podršku i razvoj karijere pri Veleučilištu.

Sporazumne strane kao predmet Sporazuma utvrdili su suradnju u sklopu koje će se provoditi: aktivnosti profesionalnog usmjeravanja i karijernog savjetovanja studenata, kroz radionice, prezentacije, predavanja i grupna informiranja o uslugama HZZ-a i CISOK centra, o stipendijama, studiranju, mogućnostima cjeloživotnog učenja, o tržištu rada, zapošljavanju i razvoju karijere te portalima, alatima i e-uslugama u području cjeloživotnog učenja, profesionalnog usmjeravanja i razvoja karijere; prema potrebi provoditi individualna profesionalna informiranja i savjetovanja studenata; organizirati ili sudjelovati na sastancima, okruglim stolovima i sličnim tematskim aktivnostima vezanim uz aktualne probleme, izazove, nedoumice i interese u području studiranja i studijskih programa, cjeloživotnog učenja te profesionalnog usmjeravanja i razvoja karijere; studentima završnih godina studija pružati informacije o mjerama aktivne politike zapošljavanja i sustavu vaučera za obrazovanje koje provodi HZZ, u svrhu prevencije neaktivnosti na tržištu rada nakon završetka studija; izrađivati i distribuirati tematske informativne materijale – letke, brošure i plakate; izložiti informativne materijale VUK-a u prostorima HZZ-a i CISOK-a te pružati informacije o kretanjima na tržištu rada te uslugama HZZ-a.

Na sastanku su sudjelovali: Vesna Kuterovac, predstojnica Područnog ureda Križevci, dr. sc. Marcela Andreata-Koren, dekanica Veleučilišta, Valerija Kramar Mihalić, rukovoditeljica Odjela za tržište rada Područnog ureda Križevci, dr. sc. Tatjana Jelen, prodekanica za nastavu i studente i dr. sc. Silvije Jerčinović, prodekan za poslovanje i razvoj te voditelj Centra za akademsku podršku i razvoj karijere na Veleučilištu u Križevcima.

Na kraju sastanka su predstojnica i dekanica potpisale sporazum. 

Fotografija Foto_2

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.