Eko sajam u Čazmi

 

Veleučilište u Križevcima (VUK) sudjelovalo je na 10. Eko sajmu u Čazmi, koji je održan 28. i 29. rujna 2024. godine.  

Sajam je održan pod motom “Zdrava hrana, Vaš izbor!”, a okupljao je isključivo certificirane ekološke proizvođače, po čemu se izdvaja među ostalim sajmovima zdrave hrane u Hrvatskoj.

Ispred VUK-a bili su nastavnici dr.sc. Dušanka Gajdić, dr.sc. Matea Habuš, Iva Šikač, mag.ing.agr. i Filip Rutić, mag.ing.agr.

Nastavnici su prezentirali studijske programe i usluge VUK-a zainteresiranim posjetiteljima, s naglaskom na stručni diplomski studij Poljoprivreda, usmjerenje „Održiva i ekološka poljoprivreda“ i na djelatnost Agrokemijskog laboratorija.

Ovogodišnji sajam, osim što je nudio bogatu ponudu ekoloških proizvoda, promovirao je i smanjenje uporabe plastike, čime se dodatno poticala ekološka svijest. Na sajmu su se održavale besplatne degustacije ekološke hrane, a posjetitelji su imali priliku sudjelovati i u edukativnim radionicama o zdravoj prehrani.

 

Izvješće pripremio:

Filip Rutić, mag.ing.agr.

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.