Može li autohtona sorta Kleščec dati dobre rezultate i kao pjenušavo vino?

 

Naša predavačica Iva Šikač, mag.ing.agr. ove je godine u sklopu svog doktorskog istraživanja kojeg provodi na poslijediplomskom doktorskom studiju na Agronomskom fakultetu u Zagrebu započela istraživanje na Kleščecu kako bi se utvrdilo je li on pogodna sorta za ovakav tip proizvodnje. Pjenušava vina su sve veći trend kako u svijetu, tako i kod nas te se zbog toga sve više vinara odlučuje na ovakav oblik proizvodnje koji im omogućuje dodatnu zaradu. Prema dosadašnjim istraživanjima koja su provedena na ovoj sorti, svi parametri ukazuju na potencijalno uspješnu proizvodnju pjenušavog vina. Kako god, naš Kleščec je sada u preradi te se veselimo prvim rezultatima i prvom pjenušcu od Kleščeca!

Kako je protekao prvi korak, berba, pogledajte u videu.

 

Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.