Studenti i nastavnici Veleučilišta na Azorima u sklopu programa mobilnosti Erasmus+

 

U sklopu Erasmus+ programa studenti Veleučilišta u Križevcima su u pratnji nastavnika Gorana Mikeca, mag.ing.agr. i dr.sc. Matee Habuš boravili na Faculty of Agrarian Sciences and Environment, University of the Azores na otoku Terceira u gradiću naziva Angra do Heroísmo u periodu od 15. do 19. srpnja. Tema azorskog BIP-a bila je ''The application of biotechnological methods in the reproduction of farm and endangered animals''.

Zajedno s kolegama sa Sveučilišta u Poljskoj i SAD-u studenti su kroz predavanja i laboratorijske vježbe naučili kako utvrditi kvalitetu rasplodnog materijala različitih vrsta domaćih životinja, ekstrahirati oocite iz jajnih stanica, te se upoznali s metodama in vitro oplodnje i krioprezervacije sjemena i jajnih stanica. Također, posjetili su farmu Sveučilišta u Azorima na kojoj su studenti mogli vidjeti uzgoj mliječnih krava na Azorskim otocima te načine hranidbe životinja.

Osim stečenih vještina i znanja, studenti i nastavnici su imali priliku obići otok Terceiru koji je nastao kao plod vulkanske aktivnosti četiri vulkana. Posjetili su mjesta Agualva i Biscoitos te aktivne i ugasle vulkane, od kojih vulkan Algar do Carvão predstavlja najveću atrakciju na cijelom otoku. Pružila im se i mogućnost promatranja kitova i dupina jer se Azori ističu kao jedno od glavnih odredišta za promatranje kitova na globalnoj razini. Nažalost, nisu se susreli s ovim morskim vrstama ali su gliserom obišli obalu otoka i uživali u pogledu.

Na slikama možete vidjeti kako su se studenti Ana Marija Bahat, Ena Benović, Dario Bugarin, Dorotea Dečković,  Luka Lovrić, Kornelija Makoter, Lorena Picig, Dominik Smrček, Petra Vedriš i Leon Šopar u pratnji svojih nastavnika divno proveli na Erasmusu na Azorima pritom skupivši veliko znanje.

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.