Veleučilište  u Križevcima  raspisuje

N A T J E Č A J

za izbor

na suradničko radno mjesto asistenta/ice iz područja biotehničkih znanosti, polje poljoprivreda, poseban uvjet grana Bilinogojstvo,  – 1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme u punom radnom vremenu.

Uvjeti:

- završen sveučilišni diplomski studij, sveučilišni specijalistički studij, stručni diplomski studij ili sveučilišni integrirani prijediplomski i diplomski studij iz područja biotehničkih znanosti, polje poljoprivreda, poseban uvjet: grana bilinogojstvo u ukupnom trajanju prve i druge razine od 5 godina te stečenih najmanje 300 ECTS bodova ili istovrijedni studij prema prijašnjem Zakonu iz znanstvenog područja, polja i grane za koje se kandidat bira,

- minimalni težinski prosjek ocjena 4,00 tijekom cjelokupnog studija iz alineje 1. ovog stavka,

- poznavanje engleskog jezika, minimalna razina B2,

- pozitivna ocjena nastupnog predavanja kandidata, s temom koju odredi Stručno povjerenstvo za izbor.

Prednost kod izbora imaju kandidati koji imaju veći ECTS bodova i veći prosjek ocjena iz područja ishrane bilja, gnojidbe i kemije i fizike tla.

Uz vlastoručno potpisanu prijavu na natječaj pristupnici su dužni priložiti: životopis, dokaze o ispunjavanju uvjeta - izvornik ili presliku diplome ili uvjerenje o završetku studija, dokaz o državljanstvu Republike Hrvatske ili druge države članice Europske unije, uvjerenje nadležnog suda da se protiv pristupnika ne vodi kazneni postupak ne starije od šest mjeseci, presliku osobne iskaznice ili putovnice i potvrdu o psihofizičkoj sposobnosti ovjerenu od obiteljskog liječnika, presliku radne knjižice ili potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ili elektronički zapis o radnom stažu ne stariji od dana objave natječaja. Strani državljani su dužni priložiti i dokaz o poznavanju hrvatskog jezika, napredna razina. Pristupnici su dužni dostaviti motivacijsko pismo te ovjereni prijepis ocjena ili dopunsku ispravu o studiju.

Pored traženih dokaza o ispunjavanju uvjeta svi pristupnici mogu dodatno dostaviti i  dokumentaciju kojom dokazuju  svoje stručno iskustvo, dodatna usavršavanja, položen vozački ispit B kategorije, preporuke i slično.

Pristupnici koji ispunjavaju propisane uvjete natječaja bit će pozvani na testiranje znanja stranog jezika, usmeno izlaganje zadane teme i razgovor s Povjerenstvom za izbor i dekanom.  

Ukoliko pristupnik ne pristupi jednom od navedenih poziva, smatra se da je povukao prijavu na natječaj.

Prijave na natječaj mogu dostaviti osobe oba spola prema odredbama Zakona o ravnopravnosti spolova. Izrazi koji imaju rodno značenje jednako se odnose na muški i ženski spol.

Preslike traženih dokumenata ne moraju biti ovjerene (iste se ne vraćaju pristupnicima), a izabrani pristupnik dužan je prije sklapanja ugovora o radu priložiti dokumentaciju u izvorniku ili ovjerenu presliku. Pristupnik će prije sklapanja ugovora o radu biti upućen na liječnički pregled radi utvrđivanja radne sposobnosti. Prijavom na natječaj pristupnici su suglasni da Učilište može koristiti, prikupljati i obrađivati podatke u svrhu provedbe natječajnog postupka sukladno zakonskim propisima te o istom popunjavaju obrazac privole za obradu osobnih podataka koji je objavljen na mrežnoj stranici Učilišta www.vguk.hr (Natječaji).

Kandidati koji prema posebnim propisima ostvaruju pravo prednosti, moraju se u prijavi pozvati na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu, te imaju prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.

Kandidati koji se u prijavi pozivaju na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članova njihove obitelji (NN broj 121/17, 98/19, 84/21) uz prijavu na natječaj dužni su osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta priložiti i dokaze propisane člankom 103. st. 1. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članova njihove obitelji, a koji su objavljeni na web-stranici Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti/Nikola//popis%20dokaza%20za%20ostvarivanje%20prava%20prednosti%20pri%20zapo%C5%A1ljavanju-%20ZOHBDR%202021.pdf.

Kandidati koji se u prijavi pozivaju na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 48. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata (NN br. 84/21) uz prijavu na natječaj dužni su osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta priložiti i dokaze propisane člankom 49. st. 1. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata, a koji su objavljeni na web-stranici Ministarstva hrvatskih branitelja https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti/Nikola//popis%20dokaza%20za%20ostvarivanje%20prava%20prednosti%20pri%20zapo%C5%A1ljavanju-%20Zakon%20o%20civilnim%20stradalnicima%20iz%20DR.pdf.

Urednom prijavom smatra se prijava koja je potpisana i sadržava sve podatke kao i priloge navedene u javnom natječaju. Nepravovremene, nepotpisane  i nepotpune prijave neće se razmatrati.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od objave natječaja. Rezultati izbora pristupnika bit će objavljeni u zakonskom roku na mrežnoj stranici Učilišta www.vguk.hr (Natječaji). Prijave sa svim traženim prilozima šalju se objedinjeno u jednom dokumentu u PDF formatu na e-mail: uprava@vguk.hr.

Veleučilište u Križevcima

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.