Studenti osvojili 1. mjesto na Studentskoj konferenciji za razvoj
ruralnog turizma RRT 2022. u Čakovcu

 

U Čakovcu je 24.11.2022. održana Studentska konferencija za razvoj ruralnog turizma RRT 2022. na kojoj su, u pratnji profesorice dr.sc. Sandre Kantar, sudjelovali studenti II. godine preddiplomskog stručnog studija Poljoprivreda, smjer Menadžment u poljoprivredi, te studenti II. godine specijalističkog diplomskog stručnog studija, smjer Održiva i ekološka poljoprivreda. Tema Studentske konferencije odlično se uklopila u program predmeta „Ruralni turizam“ i „Ekoturizam“ koje izvode dr.sc. Kristina Svržnjak, dr.sc. Sandra Kantar i dr.sc. Silvije Jerčinović.

U Centru održivog razvoja Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, studenti s osam visokoobrazovnih hrvatskih i inozemnih turističkih fakulteta i veleučilišta izložili su svoje radove. Naši predstavnici Ivon Glavak i Timon Fabijanec prezentirali su rad „Grad Čakovec“, na kojem je zajednički radio naš mali tim studenata. Istraživački zadatak proizašao je s  terenske nastave po Međimurskoj županiji, 27. i 28. 10.2022. na kojoj su sudjelovali svi studenti konferencije. Timon i Ivon su predstavili turističku ponudu i prijedloge za poboljšanje turističkih atrakcija u Čakovcu. Tom prilikom su kreirali prijedlog novog logotipa grada, osmislili turistički slogan „Čakovec te čeka“, te angažirali Tik tok influencericu kako bi čim  više privukli mlade u Čakovec. Njihova kreativnost nagrađena je osvojenim 1. mjestom u međunarodnoj natjecateljskoj sekciji, što je posebno značajno s obzirom na to da smo bili jedini sudionici s poljoprivrednog učilišta.  Kao zahvalu za doprinos studentskoj konferenciji, svi studenti su dobili potvrde o sudjelovanju na terenskoj nastavi i potvrdu o sudjelovanju na Studentskoj konferenciji, te besplatno kupanje u Termama Sveti Martin na Muri.  

Nakon ručka u studentskom restoranu Međimurskog veleučilišta, održan je okrugli stol pod nazivom „Razvoj novih i inovativnih modela poučavanja STEM-a kao faktora održivog razvoja ruralnog područja“ u sklopu projekta "ITEO - Popularizacija STEM-a u Međimurju".

U Razvojno-edukacijskom centru za metalsku industriju „Metalska jezgra Čakovec“, studenti su predstavili obrazovne programe Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima te podijelili promotivne materijale učenicima završnih razreda srednjih škola iz neposrednog okruženja.

Više o samom događaju možete vidjeti na slikama i poveznici:

https://hrturizam.hr/rrt2023-nagradeni-najbolji-studentski-radovi-s-odrzane-terenske-nastave-iz-ruralnog-turizma

Izvješće pripremile:

Ana Kolar, II. god. OEP
Dr.sc. Sandra Kantar, prof.struč.stud.

Video

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija foto

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.