3D tiskanje i druge nadolazeće tehnologije proizvodnje hrane

 

Što je to 3D tiskana hrana? Može li se konzumirati? Hoće li i kada 3D pisač biti neizostavan dio kuhinjske opreme? Odgovore na ova i brojna druga pitanja dala je Matea Habuš, asistentica s Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, zajedno s kolegicama s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Dubravkom Novotni i Tomislavom Grgić te s Anom Pilipović s Fakulteta strojarstva I brodogradnje.

Tribina pod nazivom 3D tiskanje i druge nadolazeće tehnologije proizvodnje hrane održana je 8. rujna u Križevcima, a u sklopu 18. Culture Shock Festivala u organizaciji udruge P.O.I.N.T. Sva istraživanja su provedena u sklopu projekta Razvoj nove generacije snack proizvoda namijenjenih potrošačima s posebnim prehrambenim potrebama primjenom tehnologije 3D tiska (HRZZ 3829) u potpunosti financiranog od strane Hrvatske zaklade za znanost.

Više o ovoj temi požete pročitati u nedeljnom izdanju Jutarnjeg lista (11. Rujna 2022.).

 

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.