Sudjelovanje na Kongresu ruralnog turizma

U organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo" u razdoblju od 27. do 30. travnja 2022. održan je 5. međunarodni kongres  o ruralnom turizmu: „Ruralni turizam: kvaliteta, održivost, uključivost“ u Cavtatu. U radu Kongresa sudjelovali su dr. sc. Silvije Jerčinović kao predavač, dr.sc. Sandra Kantar kao predavač i članica Organizacijskog odbora i dr.sc. Kristina Svržnjak kao predavač, članica Programskog odbora i moderatorica. Od strane profesora Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima izloženi su radovi u okviru istraživanja i programskih aktivnosti na prekograničnim projektima Hrvatska-Mađarska u proteklih desetak godina:

Dr.sc. Silvije Jerčinović „ Educational And Research Contributions To The Development Of Rural Tourism Through The Implementation Of CrossBorder Cooperation Hungary-Croatia“,

Dr.sc. Sandra Kantar „The Role Of Social Distance To Roma Community In Rural Tourism“,

Dr.sc. Kristina Svržnjak „Rural Tourism Through Special Nutritional Needs“.

Osim intenzivnog radnog dijela, umrežavanja sa sudionicima kongresa, sudjelovanja na posebnom stručnom dijelu kongresa gdje su se predstavljali ruralno turistički programi i projekti te su dodijeljene nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“,  sudionici su imali priliku sudjelovati i u kongresnim izletima koje su osmislili članovi udruge Agroturizam Konavle. U petak u poslijepodnevnim satima uputili su se u posjet Seoskoj kući Čilipi obitelji Novaković uz obilazak imanja/konobe, etno dijela i vrta, prezentaciju obiteljske priče i tradicionalnih instrumenata te uživanja uz domaće vino, sir i pancetu. Zatim su posjetili zaštićeni prirodni krajolik rijeke Ljute, gdje im je predstavljena izrada konavoskog veza, rad mlinica te izrada ušećerenih badema i arancina. Zaista smo uživali u prebogatoj tradiciji i ljepotama Konavala i Dubrovačkog polja.  U subotu u prijepodnevnim satima sudionici kongresa su se iz Cavtata uputili u Dubrovnik drvenom galijom „Tirena“ na kojoj je zapjevao KUD Stjepan Radić.  KUD je zajedno s članovima udruge Agroturizam Konavle na dubrovačkom Trgu oružja izveo atraktivno predstavljanje konavoskih vina i tradicije pod nazivom “Putevima tradicije konavoskih ledenica i vina“ - oživljavanje tradicije iz vremena Republike, kada su Konavljani iz ledenica iza planine Sniježnice dopremali led u Dubrovnik tijekom toplog dijela godine. Konavoski vinari rashladili su vina u dopremljenom ledu te ih prezentirali i zajedno s nama degustirali.

I ovaj je Kongres potvrdio dosadašnju izvrsnu suradnju Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima s Hrvatskom udrugom za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, glavnim organizatorom kongresa, i njenom predsjednicom mr.sc. Dijanom Katicom, ne samo u kontinuiranom sudjelovanju na dosadašnjim kongresima ruralnog turizma, nego i obrazovnoj i prijateljskoj podršci i suradnji.

Više o 5. kongresu ruralnog turizma možete saznati na:  https://kongres.klubselo.hr/

Facebook: https://www.facebook.com/KlubCS/photos/gm.1535110996868014/4660478337377597

Instagram: https://www.instagram.com/klub_clanova_selo/

Fotogalerija_1 Fotogalerija_1 Fotogalerija_1 Fotogalerija_1 Fotogalerija_1 Fotogalerija_1 Fotogalerija_1 Fotogalerija_1 Fotogalerija_1 Fotogalerija_2 Fotogalerija_2 Fotogalerija_2

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.