Sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji „Romi kao indijska dijaspora – neraskidive veze“

 

Dr.sc. Sandra Kantar sudjelovala je na međunarodnoj konferenciji „Romi kao indijska dijaspora – neraskidive veze“ koja je organizirana povodom Svjetskog dana Roma i održana od 10. do 12. travnja 2022. godine u Hotelu Westin u Zagrebu od strane Saveza Roma u Hrvatskoj „KALI SARA“.

U okviru sekcije „Pluriperspektivnost u pristupu proučavanja romske problematike” autorica je izlagala temu: Mogućnosti uključivanja romske populacije u ekoturizam i zainteresirala sudionike konferencije za rezultate istraživanja. U izlaganju je naglasila  afirmativni pristup inkluziji Roma u gospodarsku aktivnost koja u pograničnom području Hrvatska-Mađarska ima veliki potencijal. Kasnije su, tijekom rasprave,  sudionici  bili detaljnije upoznati s Interreg projektom ECOTOP2 u okviru kojeg je ova tema šire istražena i objavljena u obliku studije.

Sudjelovanjem na ovoj međunarodnoj konferenciji Visoko gospodarsko učilište u Križevcima dalo je doprinos  promicanju dobrih praksi integracije Roma u Republici Hrvatskoj putem stručno-znanstvenog  pristupa.

Program konferencije dostupan je na::

http://kalisara.hr/elementor-7726/

https://www.facebook.com/search/top/?q=savez%20roma%20u%20rh%20%22kali%20sara%22

https://phralipen.hr/2022/03/23/objavljen-program-konferencije-romi-kao-indijska-dijaspora-neraskidive-veze/

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.