Održana studentska radionica u okviru projekta GASTROTOP

 

Visoko gospodarsko učilište u okviru projekta GASTROTOP organiziralo je 04. travnja 2022. godine radionicu za studente u suradnji s Hrvatskim agroekonomskim društvom. U okviru projekta GASTROTOP istražuju se novi trendovi i potražnja za različitim kategorijama hrane,  kako bi se kroz projekt čim uspješnije razvijali i provodili neformalni edukacijski programi za gastro turizam. Naziv radionice bio je INovativni  „Free from food category“ marketing plan za seoski turizam, stoga se i radionica održala na seoskom turizmu Rakić gdje se raspravljalo o mogućnostima prilagodbe ruralno-turističkih gospodarstava posebnim prehrambenim potrebama ljudi koji su alergični ili intolerantni na neke sastojke u hrani.

U uvodnom dijelu radionice održana su slijedeća predavanja:

  • Lucija Bencarić, mag.ing. agr. (FAZOS): Trendovi u potrošnji zdrave hrane
  • Marijana Sokač (ŠKRINJICA OKUSA – slastičarnica): Zdrave slastice bez glutena i šećera kroz Škrinjicu okusa
  • Jasmina Rakić Horvat (SEOSKI TURIZAM RAKIĆ): Free from restorani u seoskom turizmu?

Na radionici su sudjelovali studenti Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, studenti na Erasmus+ razmjeni studenata iz Crne Gore i  studenti Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Tijekom predavanja studenti su postavljali pitanja i raspravljali s predavačima i profesorima o specifičnostima u ponudi hrane za osobe s posebnim prehrambenim potrebama, lancima opskrbe, promociji te novijim istraživanjima u gastro turizmu. Nakon predavanja studenti su razgledali OPG Rakić te su podijeljeni u grupe, a svaka grupa studenata će izrađivati marketing plan za seoski turizam za posebne prehrambene potrebe. Predstavljanje njihovih inovativnih „Free from food category“ marketing planova predviđeno je za početak lipnja. U savladavanju njihovih zadataka stručnu i svaku drugu pomoć pružit će im dosadašnji panelisti i predavači na projektu GASTROTOP te članovi Hrvatskog agroekonomskog društva (profesori s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, Fakulteta agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka te Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima).

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.