Terenska nastava: Sisačko-moslavačka županija

 

Dana 25. siječnja 2022. redovni i izvanredni studenti III. god. smjera Menadžment u poljoprivredi zajedno s profesorima dr. sc. Silvijem Jerčinovićem, dr. sc. Sandrom Kantar i dr. sc. Kristinom Svržnjak posjetili su Sisačko-moslavačku županiju. U okviru kolegija Ruralni razvoj i Oblici financiranja u poljoprivredi studenti su se na terenskoj nastavi iz prve ruke mogli uvjeriti da, kako u urbanim, tako i u ruralnim područjima, postoje velike mogućnosti uspješnog poslovanja i dobroga života. Nakon okrjepe uz kavu, predstavnica Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije - Ingrid Pađen Đurić, grada Siska – Mirjana Lahovski Žličarić i Petrinje – Ivanka Držaj na najljepši su nam mogući način predstavile svoju kulturu, baštinu i dom. Ravnatelj gradskog Muzeja dr.sc. Vlatko Čakšira predstavio je industrijsku baštinu Siska, a ravnateljica Galerije Striegl Alma Trauber predstavila je projekt murala Re:Think Sisak. Uslijedio je obilazak muzejskog postava Holandske kuće i nekoliko najvažnijih murala u gradu Sisku.

Nakon toga, uputili smo se u Korablju Tišinić, s imanjem od 6 ha i malim zoološkim vrtom namijenjen posjetiteljima. Nakon druženja sa životinjama i ukusnog ručka uputili smo se u Capriccia centar: obrt za ostale zabavne i rekreacijske djelatnosti, za iznajmljivanje i zakup opreme za rekreaciju i sport te OPG Ivančica Kudlek. Tamo smo od vlasnika obrta doznali kako se rađa i realizira atraktivna poduzetnička ideja.

Po povratku u Petrinju posjetili smo  lončarski obrt Val gdje nam je vlasnik Valentino Valent demonstrirao izradu vrča na lončarskom kolu. Sve atrakcije koje smo obišli financirane su iz različitih fondova Europske unije i Programa ruralnog razvoja, te vlastitim sredstvima, a zajednička im je originalna ideja, uz puno truda i rada. Osim pohvale za sve prikazane poslovne ideje, kreativnost i uspješnost, želimo pohvaliti gostoprimstvo i divnu atmosferu koju su nam domaćini pružili usprkos svim nedaćama koje su proživjeli zbog potresa. Ovo je bila jedna lijepa i topla priča, koja će nam ostati dugo u sjećanju i poziva nas na ponovni posjet ovim divnim ljudima. Zabilježili smo ju fotografijama u galeriji!

 Hvala Sisačko-moslavačka županijo, doći ćemo opet!

                                                                                               Izvješće priredile:

Marijana Pleš i Ana Guzalić,

studentice III. god. smjera Menadžment u poljoprivredi

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.