Okvirne teme završnih radova iz predmeta dr. sc. Tatjana Tušek:

I. Iz predmeta: „Anatomija i fiziologija stoke“: 1. Utjecaj različitih pristupa hranidbe na tjelesni okvir domaćih sisavaca i peradi 2. Metaboličke bolesti domaćih sisavaca u intenzivnom uzgoju 3. Reprodukcija domaćih sisavaca i peradi 4. Utjecaj stresnih čimbenika okoliša na rezultate držanja i reprodukcije domaćih sisavaca i peradi 5. Teme po izboru studenta

II. Iz predmeta: „Fiziologija probave i hranidba stoke“ 1. Rezultati primjene zakonitosti hranidbe i reprodukcije koji u stočarstvu predstavljaju osnovu za ekonomski isplativom proizvodnjom uz istovremenu usklađenost te proizvodnje i fiziološkog statusa organizma 2. Europski zakoni u držanju kućnih ljubimica u urbanim sredinama 3. Uloga zooloških vrtova u očuvanju genetskog potencijala držanjem rodonačelnika domaćih i pitomih životinja 4. Teme po izboru studenta

III. Iz predmeta: „Pčelarstvo i medonosno bilje“ 1. Tehnologije hranidbe, držanja i uzgoja pčela 2. Utjecaj medonosne paše na snagu pčelinje zajednice i proizvodne rezultate 3. Pčelinji proizvodi i pristupi u plasmanu na tržište 4. Uzgoj matica 5. Bolesti pčela i trovanja pčela 6. Teme po izboru studenta

IV. Iz predmeta: „Veterinarstvo“ 1. Preventivni zahvati u suzbijanju zaraznih bolesti (bakterijskih, virusnih, gljivičnih, parazitarnih) 2. Praćenje statusa određenog područja glede prisutnosti određenih zaraznih bolesti (bakterijskih, virusnih, gljivičnih, parazitarnih) 3. Bolesti intenzivnog uzgoja domaćih sisavaca i peradi 4. Bolesti kućnih ljubimaca 5. Reprodukcija i greške u reprodukciji domaćih sisavaca i peradi 6. Teme po izboru studenta

V. Iz izbornog predmeta: „Veterinarstvo s prometom animalnih proizvoda“ 1. Zakonska regulativa u prometu stokom i animalnim proizvodima 2. HACCP sustav 3. Tehnologije skladištenja i čuvanja animalnih proizvoda 4. Uloga kafilerija u očuvanju okoliša 5. Teme po izboru studenta /Križevci, 23. 01. 2020.

Okvirne teme diplomskih radova iz predmeta dr. sc. Tatjana Tušek:

I. Iz predmeta: „Utvrđivanje kvalitete, biodinamika animalnih proizvoda“ 1. Primjena mikroorganizama u biotehnologiji namirnica animalnog podrijetla 2. Ambalažni materijali i produljenje održivosti namirnica animalnog podrijetla 3. Utvrđivanje kritičnih točaka u biotehnologiji proizvodnje, konzerviranja i pohrane namirnica animalnog podrijetla 4. Infekcije i intoksikacije uzrokovane hranom 5. Teme po izboru studenta

II. Iz predmeta: „Odabrana poglavlja iz animalne fiziologije i toksikologije“ 1. Genske mutacije domaćih sisavaca i peradi uzrokovane čimbenicima iz okoliša 2. Mikotoksini u hrani domaćih sisavaca i peradi 3. Teški metali i kemijska onečišćenja otvorenih vodotokova i vode za piće 4. Ekofiziologija – svjetlozagađenje i buka kao ekološki problem 5. Otrovno bilje i metaboličke bolesti 6. Teme po izboru studenta /Križevci, 23. 01. 2020.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.