Studenti zootehnike na terenskim vježbama!

 

Redoviti studenti druge godine, preddiplomskog studija, četvrti semestar, bili su na terenskim vježbama i stručnoj praksi iz predmeta Ovčarstvo i kozarstvo na OPG Đurakić u pratnji predmetne nastavnice Tatjane Jelen.

Već u ranim jutarnjim satima (jer mužnja se odvija od 6.30) bili su u obilasku OPG-a u bližoj okolici Križevaca. OPG Đurakić se već petnaestak godina uspješno bavi uzgojem muznih koza. Trenutno u proizvodnji imaju 70-ak koza pasmine francuska alpina, gotovo su dvostruko povećali broj grla u usporedbi s prošlom godinom.

Vlasnik farme studentima je dao vrlo iscrpne informacije o uzgoju koza, velikim prednostima, ali i nekim manama kozarstva, kao i o funkcioniranju farme (hranidbi, njezi, higijeni i sl.). Studenti su prisustvovali mužnji, vidjeli kako se pravilno provodi strojna mužnja koza i naučili ručno musti za što su bili posebno zainteresirani.

Zadovoljstvo studenata i dobru atmosferu možete vidjeti na slikama.

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.