„50 tečajeva za studente za 50 godina Srca“

 

Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce) ove godine obilježava 50 godina od osnutka i svoj rođendan želi proslaviti s najbrojnijom grupom svojih korisnika – studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj.

Zbog toga provodimo obrazovnu akciju pod nazivom „50 tečajeva za studente za 50 godina Srca“ kojom se studentima omogućava besplatno pohađanje tečajeva za koje se inače plaća naknada.

Akcija je namijenjena studentima visokih učilišta svih razina studija.

Obrazovna akcija uključuje pet tečajeva koji će se kontinuirano održavati od svibnja 2021. do travnja 2022. godine, a to su:  

  • Uvod u HTML (12 školskih sati)
  • Osnove rada u WordPressu (12 školskih sati)
  • Osnove programiranja (Python) (16 školskih sati)
  • Osnove rada s alatima za grafički dizajn (Inkscape, GIMP) (16 školskih sati)
  • Upoznavanje sa sintaksom jezika R i njegova primjena u osnovnoj statističkoj i grafičkoj analizi podataka (20 školskih sati). 

Predviđeno je održavanje ukupno 50 tečajeva.

Tijekom razdoblja održavanja akcije svaki se student besplatno može prijaviti na jedan od tečajeva s popisa. U slučaju popunjavanja raspoloživih mjesta zainteresirani polaznici se mogu prijaviti na listu čekanja.

Na tečajeve se prijavljuje isključivo putem sustava za prijavu na tečajeve abc.srce.hr. Prijave se obrađuju prema redoslijedu pristizanja. 
Zainteresirani polaznici se na sustav za prijavu trebaju prijaviti uporabom elektroničkog identiteta iz sustava AAI@EduHr.

Raspored tečajeva u svibnju objavljen je 7. travnja 2021. na stranici akcije „50 tečajeva za studente za 50 godina Srca“ na kojoj ćemo i nadalje objavljivati termine održavanja tečajeva u okviru ove akcije u svim sljedećim mjesecima.




Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu, Srce
https://50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.