Visoko gospodarsko učilište u Križevcima raspisuje

NATJEČAJ

za izbor dekana/dekanice Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima (u daljnjem tekstu: Učilište) za mandatno razdoblje od četiri godine, počev od 1. listopada 2021. do 30. rujna 2025.

 

Pristupnici/ice na natječaj za izbor dekana/dekanice moraju uz opće uvjete ispunjavati i uvjete propisane Uredbom o osnivanju Učilišta (NN, br. 40/98, 76/05, 75/07 i 119/13) i Statutom Učilišta, odnosno moraju biti izabrani u znanstveno-nastavno zvanje ili nastavno zvanje profesora visoke škole ili višeg predavača.

Pristupnici/ice vlastoručno potpisanoj prijavi na natječaj prilažu: životopis, domovnicu, odnosno dokaz da je državljanin države članice Europske unije za koje ne postoji privremena zapreka za zapošljavanje, dokaz o poznavanju hrvatskoga jezika - napredna razina (strani državljanin), odluku o izboru u odgovarajuće znanstveno-nastavno ili nastavno zvanje, program rada za mandatno razdoblje 2021.-2025., uvjerenje nadležnog suda da se protiv pristupnika/ice ne vodi istražni i kazneni postupak, ne starije od mjesec dana i pisanu suglasnost pristupnika/ice za objavu životopisa na mrežnoj stranici Učilišta.

Pristupnici/ice koji ostvaruju pravo prednosti prilikom zapošljavanja prema posebnim zakonima dužni su u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo, te osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta iz natječaja, uz prijavu imaju obvezu priložiti svu dokumentaciju propisanu posebnim zakonom, a ostvaruju prednost u odnosu  na ostale pristupnike samo pod jednakim uvjetima.

Za ostvarivanje prava prednosti, osoba navedena u članku 102. stavka 1. – 3. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (Narodne novine, br. 121/17 i 98/19), a koja u trenutku podnošenja prijave na natječaj ispunjava uvjete za ostvarivanje toga prava, dužna je uz prijavu priložiti sve dokaze propisane člankom 103. spomenutog Zakona. Popis potrebnih dokaza za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju nalazi se na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja:

https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages//NG/12%20Prosinac/Zapo%C5%A1ljavanje//Popis%20dokaza%20za%20ostvarivanje%20prava%20prednosti%20pri%20zapo%C5%A1ljavanju.pdf

Pristupnici/ice koji ispunjavaju uvjete natječaja predstavit će program rada za mandatno razdoblje dekana pred Stručnim vijećem Učilišta u roku od najduže 15 dana od dana isteka roka za podnošenja prijave, o čemu će kandidati biti obavješteni na mrežnoj stranici Učilišta pod „Natječaji“.

Na natječaj se mogu javiti osobe oba spola.

Prijave na natječaj s dokazima o ispunjavanju uvjeta dostavljaju se  u roku od 30 dana od objave natječaja u Narodnim novinama, na adresu: Visoko gospodarsko učilište u Križevcima, Milislava Demerca 1, 48260 Križevci s naznakom: “za natječaj- izbor dekana/dekanice“.

Nepotpune i nepravovremene prijave neće se razmatrati.

O rezultatima izbora pristupnici/ice će biti obaviješteni u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijave.

 

                                                                       Visoko gospodarsko učilište u Križevcima 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.