Završeni student Učilišta dobio priznanje OBRTNIK GODINE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

U dvorani Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica 24. ožujka 2021. održana je svečana dodjela priznanja za 2020. godinu Hrvatske obrtničke komore i Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije.

Prema riječima predsjednice Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irene Kovačić, u KKŽ trenutno ima 1560 obrtnika. Jedna obrtnica i jedan obrtnik dobili su priznanje OBRTNICA/OBRTNIK  GODINE.

OBRTNIK 2020. GODINE dobila je tvrtka

Proizvođački, trgovački, istraživački i uslužni obrt Pampa tea,

vlasnika Krešimira Krznarića, struč. spec. ing. agr.

ČESTITAMO!

Vlasnik tvrtke Krešimir Krznarić, struč. spec. ing. agr. prvo je završio preddiplomski stručni studij na VGUK, a zatim specijalistički diplomski stručni studij Poljoprivreda, usmjerenje Održiva i ekološka poljoprivreda. Tvrtku vode Krešimir i brat Domagoj.

„Posao u vrijeme kada sam bio student na preddiplomskom studiju bio je u počecima. Prvotno sam zamišljao Pampa-tea obrt kao otkupnu stanicu za ljekovito, začinsko i aromatično bilje koje bi se plasiralo na područje EU-a, a dio ljekovitog bilja bih zadržavao za sebe radi proizvodnje čajeva. Međutim, svaki kupac u EU tražio nas je EKO CERTIFIKAT, koji, naravno, u to vrijeme nismo imali. Tada naše zakonodavstvo nije bilo usklađeno sa zakonodavstvom EU i certificiranjem vezanim za ekološku proizvodnju, a niti su u RH postojali akreditirani laboratoriji (najbliži laboratorij za eko certifikaciju bio je u Mariboru). Krajem 2004. godine počinjem se bazirati isključivo na razvoju biljnih čajeva. Ovo su sve razlozi zbog kojih kasnije, 2006/2007. akademske godine, upisujem Održivu i ekološku poljoprivredu na Specijalističkom diplomskom stručnom studiju Poljoprivreda na VGUK, a kako bih stekao što više znanja iz ovog područja poljoprivrede. I tema moga diplomskog rada bila je isključivo vezana za posao kojim sam se bavio, a to je „Uzgoj, dohodovnost i plasman ljekovitog bilja u malim poduzećima Koprivničko-križevačke županije“, navodi vlasnik tvrtke Krešimir Krznarić.

Na pitanje što misli o mogućnosti zapošljavanja u poljoprivredi, uslijedio je odgovor.

„Mogućnosti i širina zapošljavanja u poljoprivredi su velike. O nama samima ovisi što želimo raditi, imamo li ideju i poduzetničkog duha, odnosno što uopće želimo raditi. Zasigurno da bez velikog angažmana nema ni uspjeha, ali nije li tako u svakoj struci?

Svojim iskustvom u gospodarstvu Krešimir Krznarić pridonosi poboljšanju kvalitete VGUK, sudjelujući u Jedinici za osiguravanje kvalitete u svojstvu vanjskog dionika iz gospodarstva.

Raduje nas što je ovaj mladi čovjek tako uspješan, ali i ponosni smo što je prije tog uspjeha izabrao naš studij za svoje obrazovanje!

 

Visoko gospodarsko učilište u Križevcima

 

O ovoj uspješnoj tvrtki često se piše diljem Hrvatske, a (samo) jedan dio priča možete pročitati na sljedećim poveznicama:

Proglašeni obrtnici i obrtnice 2020. godine Koprivničko-križevačke županije – Prigorski.hr

Braća Krznarić: Naša kamilica je najbolja u ovom dijelu Europe, a podravski čaj pije se i u Kini | 24sata

POČETAK VELIKE POSLOVNE PRIČE Podravski čajevi braće Krznarić pit će se u domovini čaja Kini i ostatku Azije! - ePodravina.hr

Pampa-tea osvaja svijet, o njihovim čajevima u piramidama pisao i najprestižniji portal za ambalažu i dizajn novih proizvoda - Klikaj.hr

Braća Krznarić iz Koprivnice svoje vrhunske čajeve izvoze i u Aziju – Prigorski.hr

Uspjeli Kinezima prodati ‘njihovo’: Podravski obiteljski obrt krenuo u osvajanje azijskog tržišta - Poslovni dnevnik

Čajeve iz Koprivnice piju u Kini, Južnoj Koreji, Japanu i Argentini - Večernji.hr

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.