Na Učilištu obilježeno 40 godina konjogojstva i konjičkog sporta

 

Visoko gospodarsko učilište u Križevcima i Akademski konjički klub proteklog su ponedjeljka  obilježili 40. obljetnicu športskog djelovanja Kluba i 41 godinu konjogojstva i konjičkog sporta u okviru znanstvenog i nastavnog djelovanja Učilišta.

Uvodne riječi uputila je dekanica Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima dr.sc. Marijana Ivanek-Martinčić i istaknula što konjogojstvo danas znači Učilištu i što je značilo nekada. Dekanica je naglasila kako Učilište obilježava 40 godina konjogojskog uzgoja i uvoza vrijednih grla na Učilište i spomenula pokretanje projekta EquiEdu s mađarskim partnerima, a čiji je cilj oživljavanje konjogojstva u Hrvatskoj. U tom je kontekstu razvoj odgovarajućih obrazovnih programa iznimno važan, napomenula je dekanica, istaknuvši i odličnu suradnju s Akademskim konjičkim klubom.

Gradonačelnik grada Križevaca Mario Rajn čestitao je ženama Međunarodni dan žena te 40 godina konjogojstva Visokom gospodarskom učilištu i Akademskom konjičkom klubu.

Prof.dr. sc. Mirjana Baban s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka kazala je kako joj je cijeli život vezan na bavljenje konjičkim sportom, dodavši kako je napisala i monografiju u kojoj spominje Križevce.

Povijesni pregled konjogojstva i uzgoja športskih konja na Učilištu iznio je dr.sc. Damir Alagić, a osvrt na konjički sport u sklopu Učilišta i Kluba dao je Željko Gagro.

Foto izvor: prigorski.hr (Željko Picig)

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.