NN 120/2020 (4.11.2020.), NATJEČAJ - Visoko gospodarsko učilište u Križevcima

(5579)
Visoko gospodarsko učilište u Križevcima, Milislava Demerca 1, Križevci raspisuje

NATJEČAJ

za izbor;

a) nastavnika u nastavno zvanje i na radno mjesto profesora visoke škole za znanstveno područje društvene znanosti, polje ekonomija - 1 izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme u punom radnom vremenu
b) nastavnika u naslovno zvanje predavača za znanstveno područje biotehničke znanosti, polje prehrambena tehnologija - 1 izvršitelj/ica (bez sklapanja ugovora o radu)

c) u suradničko zvanje i na radno mjesto asistenta za znanstveno područje biotehničke znanosti, polje poljoprivreda, poseban uvjet: grana ekonomika - 1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme u punom radnom vremenu

d) u suradničko zvanje i na radno mjesto asistenta za znanstveno područje biotehničke znanosti, polje poljoprivreda, poseban uvjet: područje biljne proizvodnje - 1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme u punom radnom vremenu.

Pristupnici pod a) i b) obvezni su ispunjavati propisane uvjete z članca 98. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (NN br. 123/03., 198/03., 105/04.,174/04., 2/07., 46/07., 45/09., 63/11., 94/13., 139/13., 101/14., 60/15. i 131/17.) - u daljnjem tekstu: Zakon, Odluke o uvjetima za ocjenu nastavne i stručne djelatnosti u postupku izbora u nastavna zvanja Vjeća veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske (NN br. 20/12., 85/13. i 4/15.) - u daljnjem tekstu: Odluka i Statuta Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima (www.vguk.hr), a pristupnici pod c) i d) uvjete iz članka 64. Statuta Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima (www.vguk.hr).

Pristupnici trebaju dostaviti u tiskanom obliku:

pod a), b), c) i d) vlastoručno potpisanu prijavu, domovnicu i dokaz o državljanstvu zemalja iz Europskoga gospodarskog prostora, uvjerenje nadležnog suda da se protiv pristupnika ne vodi istražni i kazneni postupak ne starije od šest mjeseci, preslik osobne iskaznice ii putovnice, potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ili elektronički zapis o radnom stažu ne stariji od dana objave natječaja te u potpunosti ispunjen obrazac privola/suglasnost koji je dostupan ispod teksta natječaja objavljenog na mrežnoj stranici Učilišta www.vguk.hr (natječaji). Strani državljani su dužni priložiti i dokaz o poznavanju hrvatskog jezika u govoru, čitanju i pisanju (napredna razina)

pod a) i b) životopis s opisom nastavne, znanstvene i stručne djelatnosti te popis svih radova i radove koji su relevantni za izbor u zvanje,

pod a) diplomu o stečenom doktoratu znanosti i dokumentaciju navedenu u članku 98. stavku 5. Zakona i članku 3. Odluke,

pod b) diplomu o završenom diplomskom sveučilišnom stud|u ili specijalističkom diplomskom stručnom studiju,

pod c) i d) životopis, motivacijsko pismo i diplomu o završenom diplomskom sveučilišnom studiju iz područja biotehničkih znanosti, polja poljoprivreda, za c) grana ekonemika, za d) područje biljne proizvodnje, u ukupnom trajanju I. i II. razine od 5 godina te stečenih najmanje 300 ECTS bodova ili istovrijedni studij prema prijašnjem Zakonu, minimalan prosjec ocjena 4,00 tijekom cjelokupnog studija (dokaz ovjereni prijepis ocjena ili dopunska isprava o studiju), poznavanje najmanje jednog stranog jezika (engleski ili jedan od svjetskih jezika) - minimalna razine B2 (dokaz ako pristupnik nije slušao za vrijeme studija strani jezik dužan je dostaviti potvrdu škole stranih jezika o stupnju poznavanja stranog jezika), potvrdu o psihofizičkoj sposobnosti od obiteljskog liječnika, dokaze o ispunjavanju dodatnih kriterija: preporuke (nastavnika tijekom studija i/ili poslodavca), sklonost znanstvenom i stručnom radu (objavljen znanstveni ili stručni rad, sudjelovanje na znanstvenom ili stručnom projektu), stručno iskustvo (rad u struci), dodatna usavršavanja, položen vozački ispit B kategorije i poznavanje drugih stranih jezika (dopunska isprava ili potvrda škole stranih jezika).

Pristupnici pod c) i d) moraju postići pozitivnu ocjenu nastupnog izlaganja s temom koju odredi povjerenstvo za izbor.

Svi pristupnici pod a), b), c) i d) dužni su svu natječajnu dokumentaciju dostaviti i na CD-u u PDF- formatu (2 kom.),

Riječi i pojmovi koji imaju rodno značenje korišteni u ovom natječaju odnose se jednako na muški i ženski rod, bez obzira na to jesu li korišteni u muškom ili ženskom rodu.

Prijave na natječaj mogu dostaviti osobe obaju spolova.

Potpunom prijavom smatra se vlastoručno potpisana prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u natječaju. Nepravovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od objave natječaja. Pristupnici pod c) i d) koji ispunjavaju formalne uvjete natječaja bit će pozvani na usmeno izlaganje zadane teme i testiranje radi provjere stručnih sposobnosti, znanja i vještina bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta asistenta (strani jezik) te na razgovor s Povjerenstvom za izbor i dekanom. Ako pristupnik ne pristupi provjerama i razgovoru smatra se daje povukao prijavu. Rezultati izbora pristupnika bit će objavljeni na mrežnoj stranici Učilišta www.vguk.hr (Natječaji).

Učilište zadržava pravo poništiti natječaj ili ne prihvatiti nijednu prijavu za izbor u naprijed navedena zvanja.

Prijave se šalju na adresu: Visoko gospodarsko učilište u Križevcima, Milislava Demerca 1, 48260 Križevci, s naznakom »za natječaj izbor pristupnika pod a), b), c) ili d)«.

Visoko gospodarsko učilište u Križevcima

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.