Klimatski kolaž

 

U srijedu, 20.01. 2021. u 11.30 studenti II. i III. godine smjera Menadžment u poljoprivredi zajedno s profesoricama dr.sc. Sandrom Kantar i dr.sc. Kristinom Svržnjak  sudjelovali su – putem Zoom Meetinga (aplikacija Mural)  na zanimljivoj digitalnoj radionici pod nazivom Klimatski kolaž.

Klimatski kolaž je edukativna igra koju je osmislio francuz Cédric Ringenbach, odnosno, inovativni pedagoški alat koji je osmišljen da na zabavan način široj javnosti, ali i stručnjacima, objasni što je i kako djeluje klima te pruži cjelokupan pregled uzroka i posljedica klimatskih promjena te ih nauči na koje načine se može učinkovito djelovati.

Igra se oslanja na kolektivnu inteligenciju i razvija timski rad, a svi podaci koji se koriste u igri potječu iz izvještaja Međuvladinog panela o klimatskim promjenama (IPCC).

Edukativna igra sastoji se od 4 faze radionice: razmišljanje (otkrivanje i uspostava veze između karata te zajedničkog slaganja kolaža), kreativnost (opuštanje, usvajanje kolaža i zajedničko ilustriranje), izlaganje (podijeliti naučeno i upamtiti kroz sažeto izlaganje) i razgovor (dobronamjerno dijeljenje emocija, stavova, pitanja i rješenja).

Klimatski kolaž u Hrvatskoj  provodi Ivana Kordić iz udruge Tatavaka uz partnerstvo  s Anom Robb iz udruge La Revolution,  a projekt  financira Veleposlanstvo Republike Francuske u Hrvatskoj. Ana i Ivana  su vodile  naša 2 studentska tima kroz ovu vrlo zanimljivu i korisnu edukativnu igru.

S ponosom ističemo da je Visoko gospodarsko učilište u Križevcima prva visokoškolska institucija u Hrvatskoj koja je sudjelovala na ovoj radionici, a naši studenti prvi koji su organizirano sudjelovali.

TIM 1: Nikola Mikinac, Marjana Pleš, Ana Guzalić, Karolina Haman (II. god.), Lucija Idžanović, Luka Kostanjski, Karlo Maček (II. god.), Ana Robb i Sandra Kantar

TIM 2: Elena Lenard, Katarina Tuba, Mihaela Košec (II. god.), Anton Berišić, Antonela Husajina, Antonijo Rusan, Jovana Srbljan, Magdalena Jagarčec, Marijan Suša, Mario Sokač, Martin Topljak, Martin Dent (III.god.), Ivana Kordić i Kristina Svržnjak.

Više informacija o Klimatskom kolažu možete vidjeti na fotografijama u prilogu i poveznicama, te upitom na e-mail: klimatskikolaz@gmail.com

                                                                                                          Izvješće pripremila:

                                                                                               Dr.sc. Sandra Kantar, prof.v.š.

https://prilagodba-klimi.hr/wp-content/uploads/2020/06/Klimatski_kolaz_HR.pptx.pdf

https://climatecollage.org/

https://www.facebook.com/klimatski.kolaz/

https://esdw.eu/events/klimatski-kolaz-the-climate-collage/

Ana Robb – TEDx: https://www.youtube.com/watch?v=bvLz84biOpU&list=RDCMUCsT0YIqwnpJCM-mx7-gSA4Q&index=1

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.