VISOKO GOSPODARSKO UČILIŠTE U  KRIŽEVCIMA

UVJETI

za upis u prvu godinu preddiplomskog

Stručnog studija Poljoprivreda (180 ECTS - 3 godine – 6 semestara)

za redovite i izvanredne studente

Završetkom studija stječe se naziv: stručni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/ baccalaurea) inženjer/inženjerka poljoprivrede s naznakom smjera (Bilinogojstvo/Zootehnika /Menadžment u poljoprivredi).Pravo prijave imaju:

1) Kandidati s položenom državnom maturom koji se prijavljuju preko NISpVU

  • obavezni predmeti: hrvatski jezik, matematika i strani jezik, osnovna razina - čine maksimalno 60% od ukupno mogućeg broja bodova
  • opći uspjeh - čini maksimalno 40% od ukupno mogućeg broja bodova

2) Kandidati bez položene državne mature sa završenom četverogodišnjom srednjom školom i položenim završnim ispitom, koji se mogu prijaviti i ostvariti pravo upisa preko NISpVU, ostvaruju maksimalno 40% (opći uspjeh) od ukupno mogućeg broja bodova

3) Kandidati koji su položili državnu maturu, a nisu se prijavili preko NISpVU

4) Kandidati sa završenom četverogodišnjom srednjom školom (sukladno članku 82. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi) koji nemaju položenu državnu maturu ostvaruju maksimalno 40 (opći uspjeh) od ukupno mogućeg broja bodova.

Kandidati pod 3) i 4) prijavljuju se u Studentskoj referadi ili poštom.

Nema dodatne provjere znanja.


Svi kandidati za upis rangiraju se prema ostvarenim bodovima temeljem uspjeha u srednjoj školi i ostvarenih rezultata na ispitima državne mature. Učilište provodi upis u dva roka (ljetni i  jesenski) te, ukoliko ostane mjesta, provodi se i treći upisni rok (drugi jesenski rok).

Kandidati pod 1) i 2) se prijavljuju za ljetni i jesenski upisni rok putem NISpVU koji se nalazi pri Središnjem prijavnom uredu Agencije za znanost i visoko obrazovanje (SPU) na adresi www.postani-student.hr .

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.