Studenti, inspirirajte se i pokrenite!

 

 

U prijavama na Natječaj za sudjelovanje u programu Erasmus+ primili smo jedno lijepo i poticajno motivacijsko pismo našega studenta Martina Topljaka.

Pogledajte, možda i vas ohrabri i potakne da se prijavite.

S nadom da ćemo dobiti mnoštvo vaših  prijava i sličnih pisama poput Martinovog,  želimo vam radostan Božić,  mirnu i uspješnu,  zdravu i beskoronsku novu godinu.

Vaš Erasmus+ tim

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MOTIVACIJSKO PISMO

Moje ime je Martin Topljak, živim u Cubincu, nedaleko od Križevaca i studiram na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima. Smatram da je poljoprivredna djelatnost moj životni poziv, ponajprije zbog njene svekolike važnosti i činjenice da je baš poljoprivreda najstarija ljudska djelatnost koja hrani sve ostale djelatnosti.

Kroz svoj sam dosadašnji akademski put upoznao divne ljude koji imaju iste interese kao i ja: naći svoje „mjesto pod suncem“ u poljoprivredi! Moj je izbor usmjerenje Menadžment u poljoprivredi koje smatram iznimno kvalitetnim studijskim usmjerenjem što nam nudi široko znanje o poljoprivredi, ali gdje se mnogo pažnje posvećuje i neizostavnom menadžmentu, organizaciji i osiguravanju kvalitete, čimbenicima bez kojih se ne može odvijati ni jedna vrsta proizvodnje.

U protekloj sam akademskoj godini slušao predmet „Uzgoj povrća“ koji sam položio s odličnim uspjehom i sudjelovao na praktičnoj nastavi iz istoimenog predmeta, što znači da sam već stekao osnovna znanja o uzgoju povrća, čime bih se želio baviti i u francuskom učilištu Campus Vert d´Azur Antibes u sklopu ERASMUS+ programa mobilnosti.

Na natječaj sam se prijavio prije svega zato što želim iskoristiti priliku te se kroz stručnu praksu u inozemstvu unaprijediti kao student ali i budući stručnjak u području poljoprivrede.

Vođen mišlju da smo svi stanovnici jednoga svijeta te da ne bismo trebali biti ograničeni u svome prostoru, želim učiti o francuskoj kulturi, primijeniti kroz godine obrazovanja stečeno znanje iz engleskog jezika, ali i naučiti ponešto francuskog.

Očekujem da ću zahvaljujući programu ERASMUS+ profitirati kao student, iskoristiti priliku da se povežem sa studentima i stručnjacima iz istog područja, koji iako možda potpuno različiti dijele sa mnom ljubav prema poljoprivredi i sklonost učenju.

Uzevši u obzir one koji su me motivirali na prijavu, moram spomenuti profesoricu Renatu Husinec, koordinatoricu programa ERASMUS+ na našem Učilištu i dio njezina izlaganja kad je spomenula „The answer my friend is blowin´ in the wind“ velikog Boba Dylana. Mnoge bih odgovore zaista želio saznati svojim sudjelovanjem na ERASMUS+ mobilnosti u Francuskoj, kako stručne, tako i brojne druge.

Martin Topljak

https://www.youtube.com/watch?v=G58XWF6B3AA

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.