STUDENTI VGUK NAGRAĐENI ZA SUDJELOVANJE NA CLIMATHONU

 

 

Studenti prve godine Specijalističkog diplomskog stručnog studija Poljoprivreda, smjer Održiva i ekološka poljoprivreda sudjelovali su globalnom pokretu u kojem građani sudjeluju u poboljšanju klimatskih uvjeta u svojim gradovima pod nazivom Climathon. Na navedenom digitalnom događaju projektni timovi naših studenata „Lepi dečki“ i „Go Green“ osvojili su prvo mjesto“ i to u dvije kategorije: „Sudjeluj! Križevci- Consul kao platforma aktivnog građanstva“ i „Lokalna valuta za kružnu ekonomiju“, platformu koja je usmjerena na razvoj kružne ekonomije u lokalnoj zajednici.

Dana 09.12.2020. studentima su nagrade uručili Ivana Šatrak, mag.paed[KS1] . iz Zelene energetske zadruge iz Križevaca i Ivan Mušlek, urednik na portalu  križevci.info (fotografije u prilogu)

Na portalu Križevci.info objavljen je intervju s timom „Lepi dečki“ u kojem su naši studenti govorili o ideji EKO HUB-a koju su razvijali na Climathon-u. Intervju sa studentima u cijelosti možete pročitati na poveznici: https://www.krizevci.info/2020/12/08/studenti-vguk-a-razvili-ideju-i-tvrde-poljoprivreda-se-mora-okrenuti-prema-ekoloskoj-proizvodnji/?fbclid=IwAR2T5W0n7e-o59NYkZYUhGV2LD7HwpQiAOc_fJ0IMA5ElCcIqnHIWkE-SMg

Također, gradonačelnik grada Križevaca gospodin Mario Rajn pohvalio je aktivnost naših studenata u sljedećoj izjavi: [EKO HUB] Kada jedan grad ima vodstvo koje je svjesno značenja eko hrane, Visoko gospodarsko učilište koje ima ljude i ideje te motivirane studente koji se ne boje iskoračiti u budućnost, tada taj grad može postati prijestolnica zdrave hrane u Hrvatskoj. Objavu gradonačelnika vezanu za Climathon i studente Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima možete pročitati na poveznici: https://www.facebook.com/RajnMario/posts/998275120661384

                                                                                                                                              Izvješće pripremila:
Dr.sc. Sandra Kantar, prof.v.š.

 

 

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.