Sjetva pokusa pšenice tretirane preparatom Flobond SC100 i HTSBio V3304

 

Na pokusnim parcelama Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima 6. studenog ove godine, posijan je pokus 5 sorata pšenice na površini 0,4 hektara, a čije je sjeme prije sjetve tretirano s preparatom Flobond SC100 u jednoj pokusnoj varijanti, a u drugoj varijanti uz Flobond SC100, sjeme se tretiralo i preparatom HTSBio V3304.

Flobond je poliakrilamid, vodotopivi polimer koji ima sposobnost zadržavanja vlage u svojoj strukturi (superapsorbent, do 400 puta poveća svoju težinu), bez interakcije sa sastavnicama tla, a HTSBio V3304 je biostimulator rasta (mikroorganizmi).

To su preparati tvrtke SNF s.a. (www.snf.com) iz Francuske koja, kao i druge svjetske multinacionalne kompanije, pokušava naći adekvatan odgovor na stresne situacije u ratarskom uzgoju, a uzrokovane sve izraženijim klimatološkim promjenama.

 

Tekst i video pripremio:
Dragutin Samobor

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.