Uzbudljive vježbe iz predmeta Uzgoj goveda

Dogodilo se to u petak, 6. studenoga 2020., kada su studenti s profesorom Draženom Čuklićem došli u štalicu Učilišta. Trebali su vježbati ocjenjivanje vanjštine naših prekrasnih junica. U tom trenutku nisu slutili što ih čeka. Sve je išlo po planu dok na mjerenje nije došla jedna junica. Već su studenti i profesor prije primijetili da ona malo uplašeno gleda. Kao da pita: Što me to čeka? I, nakon što su izmjerene četiri junice i na red je došla naša „junakinja“, ona je kao pomahnitala istrčala iz štale preko pašnjaka i nestala u nepoznatom smjeru. I što tad?

Studenti i profesor su krenuli u potragu. Bio je to pravi višesatni pothvat. S jedne strane šuma, s druge strane visoki usjevi kukuruza. Gdje ju tražiti? Kao pravi izviđači počeli su pratiti tragove bjegunke i kad su već pomislili da je to nemoguća misija, student Nikola Mikinac je otišao još dalje i pronašao junicu koja je stigla čak do Čreta, točnije do ceste za Koprivnicu. Glavna glumica ove priče vraćena je u društvo svojih jedanaest prijateljica.

Profesor Čuklić  je pohvalio studente za iznimnu motiviranost u ovoj potrazi. Bio je to pothvat studenata Valentine Drakšić, Ane Guzalić, Karoline Haman, Mihaele Košec, Nikole Mikinca, Marijane Pleš i Katarine Tube.

Javljali su studenti o ovoj priči sretnog završetka. Fotografije u nastavku, djelo profesora Čuklića, govore više od tisuću riječi kakva je nastala sreća nakon pronalaska ove prestrašene ljepotice.

Priču su ispričali Ana i Marijana te profesor Čuklić.

Na upit o zgodnoj priči, Marijana je napisala: „Na početku baš i nije bilo tako zanimljivo, kravica je bila jako uplašena i nismo ju mogli pronaći. Baš smo se zabrinuli. Slike su uslikane par trenutaka nakon što smo ju pronašli. Svi smo bili baš jako sretni, kao što se može vidjeti na slikama.“

Priča je zgodna jer ima sretan završetak. Jako smo ponosni na svojih dvanaest junica i nema veće sreće što se sve dobro završilo.

Priču opisala:

dr. sc. Marcela Andreata-Koren

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.