SURADNJA SA ZELENOM ENERGETSKOM ZADRUGOM

 

U utorak 27.10.2020. predstavnica Zelene energetske zadruge (https://www.zez.coop/) Ivana Šatrak posjetila je Visoko gospodarsko učilište u Križevcima i studente I. godine Specijalističkog diplomskog studija Održiva i ekološka poljoprivreda.

U okviru kolegija Održivi razvoj u poljoprivredi Ivana je  predstavila  ZEZ čija je misija pomoći građanima u razvoju, investiranju i korištenju obnovljivih izvora energije. ZEZ aktivno razvija konkretna i održiva rješenja koja unaprjeđuju razvoj lokalnih zajednica.

Jedna od nadolazećih inicijativa koje se direktno vežu na održivi razvoj lokalnih zajednica je Climathon u Križevcima kojeg će za Križevčane po prvi puta organizirati ZEZ i Grad Križevci u partnerstvu s Križevačkom udrugom mladih, udrugom P.O.I.N.T. i zadrugom KLIK.

Climathon je globalni digitalni događaj dizajniran od strane EIT Climate KIC zajednice kako bi poticao učenje, inovacije i poduzetništvo. Predstavlja globalnu zajednicu stvaratelja promjena i inovatora koji rade u svojim zajednicama pomažući čovječanstvu u postizanju cilja nulte emisije stakleničkih plinova.

Misija Climathona Križevci doprinosi identificiranim zajedničkim ciljevima građana Križevaca: cjeloživotno učenje za održivost, otporno i održivo gospodarstvo i dobrosusjedska zajednica. Također osnažuje brojne komentare sa Sudjeluj! Križevci pri stvaranju vizije za Strategiju razvoja grada Križevaca 2021-2030. Na ovom događaju, zajedno sa svojim učenicima i studentima, nastavnici i profesori imaju priliku naučiti nove načine obrazovanja i osnaživanja svojih učenika i studenata za poslove budućnosti. S obzirom da će se Climathon održati online, također će sudjelovati u procesu prilagođavanja na pandemiju COVID-19.

Predstavljanje rada ZEZ-a i Climathona završilo je on-line prijavom studentskih timova za sudjelovanje u Climathonu. Osim studenata Specijalističkog studija Održive i ekološke poljoprivrede u Climathonu će sudjelovati i TIM VGUK sastavljen od studenata Preddiplomskog stručnog studija smjera Menadžment u poljoprivredi predvođenih  Martinom Topljakom.

Više informacija o digitalnom događaju Climathon možete vidjeti na:

Križevci.info: https://www.krizevci.info/2020/10/29/climathon-krizevci-poziva-aktivno-gradanstvo-na-rjesavanje-dva-izazova-pomocu-novih-tehnologiha/?fbclid=IwAR1T7o5yDDNJSNUW2ozSSPCur6XnQeT2IYMIYDaiIo8Qof40PA_psMVM3P8

FB:     https://www.facebook.com/events/3370792139655828

                                                                                                              Izvješće sastavila:

                                                                                                              Dr.sc. Sandra Kantar, prof.v.š.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.