NA UČILIŠTU SVEČANO OTVOREN PROJEKT EDUAGRI

 

Na Učilištu je 21. rujna 2020. održano svečano otvorenje projekta EduAgri  koji je odobren u sklopu natječaja Interreg V-A programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020, prioritet 4. - Obrazovanje, komponenta 4.1.1 - Suradnja u visokom obrazovanju.

Nositelj projekta je Sveučilište Szent Istvan u Kapošvaru, a Učilište je partner u projektu. Vrijednost projekta iznosi 257.705,00 €, a proračun za Visoko gospodarsko učilište u Križevcima iznosi 121.825,00 €.

Glavni cilj projekta je zajednička izrada visokoškolskih obrazovnih paketa na više razina iz specifičnog područja agilnog upravljanja poljoprivrednim i prehrambenim lancima. Paketi će uključivati razvoj i izradu nastavnih planova i programa za preddiplomski, kao i diplomski studij upravljanja poljoprivredno-prehrambenim lancima. Naime, zbog specifičnih, ali i sličnih situacija u obadvije zemlje, navedeni programi imaju za cilj poboljšati konkurentnost u poljoprivredno-prehrambenom sektoru kroz razvoj dinamičnog upravljanja procesima proizvodnje i plasmana poljoprivredno-prehrambenih proizvoda na lokalnoj razini. Novo razvijeni studijski programi pružit će suvremen i praktičan uvid u upravljanje poljoprivredno-prehrambenim lancima.

Ciljne skupine za ove programe bit će sadašnji i budući studenti Visokoga gospodarskog učilišta iz Križevaca i Sveučilišta u Kapošvaru, trenutni donositelji odluka u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, nositelji poljoprivrednih gospodarstava u Hrvatskoj i Mađarskoj, poljoprivredne udruge, mala i srednja poduzeća u prehrambenoj industriji i udruženja poljoprivrednih i prehrambenih proizvođača. Planirano vrijeme provedbe aktivnosti je dvadeset mjeseci.

Na otvorenju su se prisutnima prigodno obratili dekanica Visokoga gospodarskog učilišta Marijana Ivanek-Martinčić, zamjenik gradonačelnika grada Križevaca Danijel Šaško, voditeljica projekta za Visoko gospodarsko učilište Valentina Papić Bogadi, stručni koordinator projekta za Visoko gospodarsko učilište Silvije Jerčinović, voditeljica projekta za Sveučilište Szent Istvan u Kaposvaru Monika Nagy, i stručni koordinatori projekta za Sveučilište Szent Istvan u Kapošvaru Katalin Toth i Arnold Csonka. Uz uvažene goste iz Podravke, Akademije poljoprivrednih znanosti i Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, događanju je prisustvovala i predstavnica Zajedničkog tajništva programa prekogranične suradnje Interreg V-A Mađarska-Hrvatska 2014-2020 Antonija Bedeniković. U obraćanjima je naglašen značaj razvoja studijskih programa iz područja poljoprivrede i upravljanja poljoprivrednim i prehrambenim lancima, te pozitivni učinci izvođenja novih programa za sve ciljne skupine projekta, a poglavito proizvođače u poljoprivrednom sektoru.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.